Delfi reporter otsis Tallinnast üles kaks taksojuhti, kes mõlemad töötavad erinevate, kuid äärmiselt prestiižsete taksofirmade heaks. Ilja ja Andrei (nimed muudetud, õiged nimed toimetusele teada - toim.) rääkisid äärmiselt avameelselt, kuidas sohvrid kliente pidevalt stripiklubide vahelt veavad.

Ilja sõnul saavad taksojuhid iga kliendi stripiklubisse vedamise eest ise umbes samapalju, kui lõbumajja juhatamise eest - umbes 20-25 eurot. Andrei sõnul on see summa aga tema kogemuse põhjal umbes 10-20 eurot.

Samas ei lõppe meeste sõnutsi aga taksojuhtide sissetulek vaid kleindtide sõidutamise eest tasu saamisel. "Osades klubides makstakse isegi "teenused" klientide poolt kinni," räägib Ilja. Andrei kinnitab tema sõnu: "Jah, seda juhtub, kuid seda ei juhtu alati ja ka mitte kõigi jaoks."

Palju selline asi üldse maksta võib, uuris ajakirjanik. Ilja rääkis sõbra loo. Viimane sõidutas kliendi stripiklubisse ja sai selle eest 50 eurot. Samuti maksis klient tema eest klubisse ka 150 eurot. Ühtekokku jättis klient aga lõbuasutusse umbes 5000 eurot.

"Rekord, millest ma olen kuulnud, on 3600 eurot öö kohta. Selle summa eest viis taksojuht kliendid kohale, tellis neile alkoholi ja teisi asju," rääkis Ilja ühest oma kolleegi juhtumist.

Andrei lisas, et asutustes tavaliselt makstakse taksojuhtidele ka hea kliendi pealt, kes palju kulutab, umbes 5-10 protsenti temalt saadud kasust. Andrei isiklikult on kuulnud maksimaalselt tuhandest eurost, mille hea kliendi pealt taksojuht klubilt sai.

Põhjus, miks aga sellist "teenust" üldse pakutakse, on Ilja sõnul lihte: osadele taksojuhtidele on soomlaste mööda stripiklubisid vedamine ainuke sissetulekuallikas.

Tavaliselt, kui klient soovib saada intiimteenuseid, siis pakutaksegi esmalt striptiisiklubi, sest ei soovita riskida prostitutsiooniärisse sekkumisega. See on liiga riskantne, räägivad taksojuhid. Samas tõdevad mehed, et selliseid kolleege endiselt ikka leidub ka, kes nö lõbumajade vahelt sõidavad.

Andrei lisab, et stripiklubides käivad pigem välismaalased, aga nõudlus sellise "teenuse" järgi muutub aastatega üha väiksemaks. Samuti jääb selliseid kohti üha vähemaks: Tallinnas on neid umbes 20 ning paljud neist seotud kindlate taksojuhtidega.