Delfi püüdis juba laupäeval peaminister Taavi Rõivaselt seoses Euroopa Komisjoni võimaliku otsusega, et Eesti riigiabi osutamine oli ebaseaduslik, kommentaari saada. Valitsuse kommunikatsioonibüroost vastati, et Estonian Airi temaatikas esindab valitsust ja jagab kommentaare majandus- ja taristuminister. "Majandus- ja taristuminister esindab praegu valitsust, kui tuleb mingi otsus, siis tema on põhiline kõneisik," öeldi valitsuse kommunikatsioonibüroost.

Kuna tegemist on ajaloolise sündmusega ning kommentaarisoov oleks peaministrilt oodatav, siis vihjati võimalikule kirjalikule vastusele. Laupäeva õhtul, pärast Euroopa Komisjoni otsust, tänas Rõivas Estonian Airi töötajaid Twitteris ning samuti edastas valitsuse kommunikatsioonibüroo, et Estonian Airi piletite kompenseerimiseks eraldatakse 6,2 miljonit eurot. "Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile on tehtud valitsuse poolt ülesandeks tagada Euroopa Komisjoni negatiivse otsuse puhul sujuv inimeste koju toomine ning varem soetatud piletite kompenseerimine," ütles Rõivas.

"Loodan majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, Estonian Airi, reisibüroode ning teiste partnerite kõrgele professionaalsusele, et tagada igale reisijale parim võimalik lahendus," lisas peaminister.

Eile ütles Rõivas sisulisema kommentaari palvele vastates Delfile, et tal on kiire ning seetõttu ta Estonian Airi teemat ei kommenteeri.

Ka täna, kui Delfi soovis peaministrilt küsida kommentaari Estonian Airile antud ebaseaduliku riigiabi ning lennufirma töötajate õiguste kohta, jäi Rõivas Tallinna lennujaamas tabamatuks, kui suundus otse VIP-alasse, et sõita Maltasse EL-i ja Aafrika riikide rändeteemalisele tippkohtumisele.

Kolmapäeva õhtul pärast kella kuut saatis peaministribüroo Taavi Rõivase kommentaari Estonian Airi teemal, kus ta märkis, et olukorras, kus Estonian Air’i tegevuse lõpetamise otsusest ning uue lennuettevõtte loomisest on möödas vaid kolm ja pool päeva, ei tohi me kaotada võimet näha suurt pilti. "Kõige olulisemad on inimesed - nii koju lendavad kaasmaalased, kui ka 24 aastat meid teenindanud Estonian Air’i töötajad," märkis peaminister Taavi Rõivas Delfile saadetud kommentaaris.

Rõivas on pärast Euroopa Komisjoni otsust riigiabi osutamise suhtes Estonian Airi teemal Twitterisse postitanud järgmise säutsu: "Aitäh kõigile Estonian Airi töötajatele 24a turvaliste lendude ja hea teeninduse eest! Omadega on olnud hea," kirjutas Rõivas laupäeval, kui Estonian Airi saatus avalikkuse ette jõudis.