"Me pingutame ühiselt selle nimel, et vähendada lennupiletid ostnud inimeste ebamugavust - valitsus on selle tarbeks eraldanud üle kuue miljoni euro. Estonian Air peab pingutama selle nimel, et võlausaldajad jõuaksid võimalikult kiiresti otsusele töötajaid maksimaalselt rahuldava ja õiglase kompenseerimise küsimuses. Oluline on siinkohal ka meeles pidada, et kui Estonian Airi klientidele suunatud kompensatsioonimeetmete üle otsustamine on vabariigi valitsuse pädevuses, on töötajatega seotud sotsiaalsed garantiid aga ettevõtte tagada ning selle eelduseks on võlausaldajate kokkulepe," nentis Rõivas.

"Kristen Michal on õigesti öelnud, et selles küsimuses tuleks kiiresti kokkuleppele jõuda ning ma loodan väga, et ka kõik võlausaldajad nõustuvad majandusministri öelduga. Nähes mitme lennufirma aktiivset huvi, olen kindel, et lisaks kompensatsioonile leiavad Estonian Air'i töötajad õige pea ka uue töö. Ma tänan veelkord kõiki Estonian Air’i töötajaid hea teeninduse ja turvaliste lendude eest," sõnas peaminister.

"Sama siiralt soovin ma aga ka tuult tiibadesse Nordic Aviation Group’ile. See on kogu Eesti ühiskonna huvides, et nende algus oleks võimalikult valutu, nende hoovõtt võimalikult edukas. Seda nii Eesti muu maailmaga ühendatuse, Eesti majanduse kui ka eestikeelse teeninduse kontekstis."