President andis Dressenile armu, et teda saaks vahetada röövitud kaitsepolitseinik Eston Kohveri vastu. Peale Dresseni vabastamist ütles siseminister Hanno Pevkur ka välja, et Dressenilt kodakondsuse võtmise soov on olemas.

Tänasel valitsuse pressikonverentsil kinnitas siseminister Hanno Pevkur, et valitsus andis korralduse vabastada Aleksei Dressen Eesti kodakondsusest. Küsimusele, kas valitsus tegi Dressenile teene temalt kodakondsuse ära võtmisega, et ta saaks Vene kodakondsust taotleda, vastas Pevkur, et see oli Eesti Vabariigi valitsuse otsus, kuid teeneks ta seda ei nimetaks. "Dressen ei vääri Eesti kodakondsust, see mis ta oma eluga edasi teeb, on tema otsus," ütles siseminister.

Ta lisas, et selle pärast ei pea muretsema, kuidas Dressen valitsuse otsusest teada saab. "Ärge muretsege, küll me selle talle kätte toimetame, küll ta loeb lehti."

Isiku kodakondsusest vabastamine ei ole midagi erakordset ning Pevkuri sõnul on valitsus seda varasemalt korduvalt teinud.

31.augustil esitas Dressen ise avalduse, kus ta soovis, et ta vabastatakse Eesti Vabariigi kodakondsusest.

Kui ta aga poleks ise avaldust kirjutanud, siis oleks valitsuse esindajate sõnul lähtutud muudest alustest, et ta kodakondsusest vabastada. "Täna lähtusime kodakondsuse seaduse paragrahvis 27, mis annab võimaluse vabariigi valitsusel vabastada isik kodakondusest."

Justiitsminister Urmas Reinsalu ütles, et tegelikult peaks olema loomulik, et isik, kes naturalisatsiooni käigus on saanud kodakondsuse ja reedab seda riiki, peaks koos karistusega vabastatama kodakondsusest. Praegu sellist seadust sätestatud pole.

Dressen sai Eesti kodakondsuse naturalisatsiooni korras 16. novembril 1993.

Aleksei Dresseni mõistis Harju maakohus kinnisel istungil kokkuleppemenetluses 2012. aasta 3. juulil süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises Venemaal, mille eest karistati teda 16-aastase vangistusega.

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas Aleksei Dresseni armuandmisotsusele alla päev enne Eesti kaitsepolitseiametniku Eston Kohveri vabastamist ehk 25. septembril 2015.