Võrdluseks: kogu 2014. aasta jooksul avastati Euroopa Liidu piiridel 280 000 sisserändajat, teatab Euroopa Liidu piirikaitseagentuur Frontex.

Kõige rohkem saabus augustis inimesi taas Kreeka saartele – 88 000 – mis on eelmise aasta sama kuuga võrreldes 11-kordne kasv. Ligi kolm neljandikku Türgist saabunud inimestest olid süürlased.

Türgist saabuvad pagulased räägivad ühe agressiivsematest ja julmematest smugeldajatest, kes eiravad halvenevaid ilmastikuolusid ning sunnivad inimesi ülerahvastatud kummipaatidesse, et igast reisist võimalikult suurt tulu välja pigistada.

Suur hulk Kreekasse saabunud pagulastest liigub edasi Ungari suunas ning Serbia-Ungari piiril märgatud sisserändajate arv tõusis augustis 20-kordseks enam kui 52 000-ni. Sel aastal on Ungarisse saabunud kokku üle 155 000 inimese.

Itaaliasse saabus augustis ligi 13 000 sisserändajat, mis on vaid pool eelmisel aastal samas kuus saabunutest. Need inimesed on pärit peamiselt Eritreast ja mitmetest Sahara-taguse Aafrika riikidest ning saabusid peamiselt Liibüa kaudu.

Vahemere keskosas on alates aasta algusest päästetud 106 000 pagulast, mida on kuus protsenti vähem kui eelmisel aastal sama ajaga. Enamik päästmisi leidis aset pigem Liibüa ranniku kui Euroopa Liidu piiride lähedal.

Jaga
Kommentaarid