"Siin on olnud aega, kui ta on olnud kõrval, ja praegu ta oli oma tervisehädadega kõrval, ma ei näe, et keegi oleks Keskerakonda nii väga valitsusse võtnud. Mina ei ole selles sugugi kindel, et kui Edgar Savisaart ees ei oleks, siis Keskerakond võetaks valitsusse," lausus Heimar Lenk.

"Muidugi valitsuses on hea olla," sõnas ta, kuid lisas, et ei taju, et Keskerakonna valijad tema valimisringkonnas Võru-, Valga- ja Põlvamaal oleks väga mures selle pärast, millal erakond valitsusse pääseb. Teisalt kuluks tema hinnangul Eestile hädasti üks vasakpoolne valitsus ära. "Eesti rahvas võiks proovida. Kui ei tule välja, siis on selge, et ärme kunagi vasakpoolseid võimu juurde lase."

Mehe sõnul tuleb hinnata kogemustega poliitikuid, mitte anda võimu väga noortele. "Mõeldes veel seda, kui tähtis on erakonnale tugev liider, ja kas meil on kõrvale panna sellist poliitikut, kes praegu pärast raskeid hädasid tõusis üles, pidas Vabaduse väljakul metsiku, tugeva kõne, kutsus üles rahvast üles tõusma, nii nagu tema tõusis üles haigevoodist. Meil ei ole selliseid poliitikuid, me räägime erinevatest kaaludest, kategooriatest - üks on superpoliitik ja teised on tavalised tegijad, kelle eesmärk on valitsusse saada ja riigirahade juurde pääseda," sõnas Lenk.

"Kas Edgar Savisaar peab minema istuma siis oma suvilas või kodus, kui ta on nii võimas poliitik, et ajas tuhanded inimesed Vabaduse väljakule 20. augustit tähistama?" küsis Lenk ja märkis, et kongressil on alati olnud ka teisi kandidaate ja nimekiri on kõigile avatud.

Keskerakondlaste seas on levinud lause, et parim esimees oleks Jüri Ratas, peaministrikandidaat Kadri Simson ja president Edgar Savisaar. "Ma arvan, et Savisaar sobiks presidendiks väga hästi tema teeneid vaadates. Mis puutub peaministri kohta, sinna on vaja poliitilisi kokkuleppeid, ja erakonna esimeheks, kui saal valib, siis palun tulgu Jüri Ratas või Kadri Simson või ükskõik kes," sõnas Lenk.

Lenk viitas, et erakonna esimeheks saamiseks tuleb välja tulla oma programmiga ja veenda saali kogunenud tuhatkond inimest ära. Samas rõhutas ta, et Edgar Savisaart tuleks vaadata palju suuremana, kui seda on tehtud. "Jumal tänatud, et eestlastel on üks tõeline poliitik ka olemas."

Keskerakonna esimees, Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles sel nädalal intervjuus ajalehele Kesknädal, et kavatseb 29. novembril Keskerakonna kongressil taas erakonna esimeheks kandideerida. Eesti Päevaleht kirjutas täna, et paradoksaalselt on nii, et mida kaugemal on Savisaar erakonna juhtimisest, seda suurem on erakonna võimalus valitsusse pääseda.