Urve Palo asemel ettevõtlusministriks saav Liisa Oviir ütles, et ettepaneku ministriks hakata tegi talle Jevgeni Ossinovski selle nädala keskel. Ta võttis natuke aega järele mõtlemiseks, pidas nõu oma pere ja ka Paloga ja otsustas siis uue ameti vastu võtta.

"Palo soovitas pakkumise vastu võtta. Ütles, et see on väga hariv ja suuri väljakutseid pakkuv töö," rääkis Oviir. Palo selgitas, et kui Oviiril on huvi poliitikas jätkata, siis on pakkumine ministriks hakata harukordselt hea võimalus teha tööd, mis reaalselt midagi muudab.

Tööle peaks Oviir asuma 14. septembril. Ministrina tahaks ta tegeleda probleemidega, mis takistavad ettevõtetel edukalt töötada. Üheks probleemiks on ülereguleerimine ehk liiga palju tekitatakse igasugu kirjapandud reegleid, mis pigem takistavad kui soodustavad ettevõtlust.

Samuti on murekoht euroregulatsioonide ülevõtmine, milles Eesti on tihti rangem kui euroregulatsioonid ise seda nõuavad. Ametnikelt tahaks ta suhtumise muutust. Ametnikud peavad mõistma, et nende ülesanne on ettevõtjatele abiks ja toeks olla.

Üheks tema oluliseks tööülesandeks on ka Eesti ettevõtjatega välisturgudel reisimine, et lihtsustada ettevõtjatel välisturgudele liikumist.

Oviir kandideeris kevadel riigikokku, sai 493 häält ega osutunud valituks. Tema sõnul oli ta varem küll poliitiliselt aktiivne, aga teda ei saa siiski pidada ei Sven Mikseri ega Jevgeni Ossinovski lähedaseks kaasvõitlejaks.

Ossinovski lõi Oviiri sõnul omale sellise meeskonna, kus kõik isiksused ja kompetentsid üksteist täiendavad, nii et ministrid saaksid oma panust valitsusse anda. "Loodan, et ükskõik kes on erakonna esimees, kuulun ma tema meeskonda," ütles Oviir.