Saatejuht Meelis Atoneni küsimusele, kas ka eelnevaid ministreid informeeriti, et nad teaksid järgnevateks sündmusteks valmistuda, vastas Heldna, et ametis olev minister sai ametisse astudes loomulikult oluliselt detailsema info, sest selleks hetkeks oli käimas juba kriminaaluurimine.

„Eelneval perioodil olid väga… olulised seigad, tõsised kahtlused…,“ sõnas Heldna. „Loomulikult, ega siis kaitsepolitsei [ei] kogu informatsiooni enda jaoks… me kogume informatsiooni selleks, et teatud riske ennetada ja tõkestada, ja eriti majandusvaldkonnas.“

Samas rõhutas Heldna, et ta ei saa avaldada, mis mahus ja ulatuses Palole (SDE) ja Partsile (IRL) infot Tallinna Sadama juhtide tegevuse kohta anti, kuna see on riigisaladus.

„Kindlasti erinevad ministrid on olnud erinevas infoväljas, see on täiesti paratamatu. Ja mida täpsemaks informatsioon muutub, seda täpsemalt me informeerime, aga rohkem detailidesse kahjuks kaitsepolitseil ei ole võimalik minna.“

Ettevõtlusminister, eelmine majandus- ja taristuminister Urve Palo ütles kolmapäeval Ärilehele, et kaitsepolitsei ei informeerinud teda Tallinna sadama juhtide osas uurimise algatamisest. Palo sõnul briifis kapo teda mullu kevadel küll majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi puudutavatel erinevatel teemadel.

„Muuhulgas oli juttu Tallinna Sadamast, kuid ühtestki konkreetsest süüdistusest ei räägitud. Küll aga soovitasin toona Remo Holsmeril enne juhatuse valimist igaks juhuks konsulteerida ametiga,“ ütles Palo.

Neljapäeval ütles Palo Eesti Päevalehele, et Tallinna Sadama juhtide Ain Kaljuranna ja Allan Kiiliga seotud altkäemaksuskandaali eest vastutab Reformierakond.

Põhjenduseks ütles ta, et ettevõte on viimase kümne aasta jooksul olnud Reformierakonna kontrolli all, täpsemalt enamiku aega reformierakondlase Neinar Seli kontrolli all, kes juhtis Tallinna Sadama nõukogu ja kuulus sinna 2002. aastast 2014. aasta detsembrini. „Juhatuse kandidaadid valib ja kinnitab nõukogu,” lisas Palo.

Kolmapäeval pidasid kaitsepolitseiameti töötajad altkäemaksu võtmises kahtlustatavatena kinni AS Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili. Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises mitme aasta jooksul.