Teadaolevalt viimane avalik Savisaare tervisega seotud probleem tekkis 2013. aasta juunis, kui Tallinna meer jäi Lasnamäe õigeusu kiriku pühitsemisel ilma aastatepikkuse kiriku ehitamise toetamise magusaimast viljast, nimelt Vene õigeusu kiriku pea patriarh Kirilli tänusõnadest. Kirill ja kiriku ehitamist toetanud Venemaa raudteede juht Vladimir Jakunin küll tänasid Savisaart abi eest, aga Savisaar ei olnud isiklikult kohal, sest ta tervis vedas alt ja ta pidi lahkuma.

2012. aasta 16. novembril vedas tervis Savisaart alt Pärnus, kui ta parasjagu kõnet pidas. Savisaarel oli silmnähtavalt halb, ta oli sunnitud kõne pooleli jätma ja ta viskas diivanile pikali ning puhkas 5-6 minutit. Seejärel ta lahkus ja tühistas oma plaanid selleks päevaks.

2012. aasta alguses oli linnapea kimpus traumaga, kui meer oma kodutalus Hundisilmal lindudele teri ja pekki viies oma jalaluu ära murdis.

2011. aasta jaanuaris tõi reformierakondlane Valdo Randpere esimest korda välja detaili, mida poliitkuluaarides toona juba ammu sosistati. "Olen Savisaarega koos olnud umbes 50 koosolekul viimase kahe aasta jooksul ja ta on kõigil magama jäänud," kinnitas Randpere toona Kroonikale.

"Savisaar tuleb rahanduskomisjoni istungile, peab kolm minutit vastu ja juba magab," lisas Randpere. "Pea teeb tal tõkk ja tõkk.

2005. aasta 19. aprillil käis aga Savisaar Helsingis Soome-Eesti kaubandusassotsiatsioonile loengut pidamas, kus esinemise järel loobus ta pidulikust õhtusöögist ja läks saatkonda kosuma. Arstiabist Savisaar loobus, sest ei pidanud oma seisundit kriitiliseks.

Sama aasta augustis sõitis Savisaar Hiinasse, kus sattus peaministriga kohtumise asemel hoopis haiglasse. Nimelt oli toona majandusministrina ametis olnud Edgar Savisaar teel Shanghaist Pekingisse lennukis minestanud ning ta tuli Hiina peaministriga kohtumise asemel haiglasse toimetada.

Samuti kirjutas toona Eesti Päevaleht, et Savisaare streikiv tervis võis olla põhjuseks, miks ta loobus 2005. aastal planeeritud välislähetusest Luksemburgi.

Ametlikult on Savisaare tervis hea ning eelpoolmainitud terviserikked pole midagi muud kui ajutised nõrkusehood.

Samas on viimaste valimiste avalike debattide ajal Tallinna linnajuht pidevalt kas istunud või siis aegajalt puhanud.

Savisaare tervis on küsimärgi all alates 22. septembrist 2003, mil teda tabas infarkt. Peale seda on teda korduvalt tabanud avalikes kohtades nõrkusehood. Me teame vaid avalikes kohtades toimunud Savisaare terviseriketest, sest neil on olnud tunnistajad.

Kui palju on olnud ärajäetud kohtumisi linnavalitsuses ning kui tihti on Savisaar tundnud õhupuudust näiteks igapäevatööd tehes, me ei tea.