Venemaa siseministeeriumi loode transpordivalitsusest teatati portaalile Fontanka, et 59-aastane õpetaja elab alaliselt Tallinnas, tal on Eestis mittekodaniku staatus ning ta on toonud sageli kooliõpilaste gruppe Peterburisse ekskursioonile.

„Seekord sõitis ta eravisiidile ja tegeles alaealiste isikute otsimisega,“ teatas transpordivalitsus.

Õpetaja otsis sotsiaalvõrgustiku kaudu alaealisi, kallutades neid seksuaalteenuste osutamisele, ning lubas neile tasu 4000 rubla (58 euro) ulatuses. Temaga kohtuma nõustus 16-aastane Peterburi noormees. Transpordipolitseinikud ei lasknud asjal patuseks minna ning hoidsid kuriteo ära, vahistades „külalisesineja“ vaksalis, teatab Fontanka.

Kooliõpetaja tegevus kvalifitseeriti uuele 2013. aastal kehtestatud paragrahvile „ebatraditsiooniliste seksuaalsuhete propaganda alaealiste hulgas“ vastavaks. Seaduserikkumine seisnes selles, et õpetaja levitas internetis informatsiooni, mis oli suunatud ebatraditsiooniliste seksuaalsuhete loomisele, ebatraditsiooniliste seksuaalsuhete eelistamisele ning traditsiooniliste ja ebatraditsiooniliste seksuaalsuhete moonutatud esitamisele võrdväärsetena.

Kohus määras õpetajale minimaalse võimaliku trahvi 50 000 rubla (726 eurot) ning keelas tal viieks aastaks Venemaale sisenemise. Transpordipolitseinikud panid mehe rongile.

Venemaa siseministeeriumi loode transpordivalitsus teatas Fontankale, et Tallinna korrakaitseorganid viidi Peterburi intsidendiga kurssi.