Luts ütles Delfile, et töötab ERRi venekeelse telekanali arendusjuhina alates 2. jaanuarist ja tema ülesandeks on luua meeskond, leida tehnika ja ruumid, et uus venekeelne programm saaks eetrisse minna alates septembrist või oktoobrist. Ettepaneku programmi käivitamine enda õlule võtta tegi Lutsule ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa.

Lutsu leping on paariaastase tähtajaga. "Kui kanal on kestev ja see on tööle hakanud, siis hakkavad seda ikkagi tegema vene keelt emakeelena kõnelevad inimesed," rääkis Luts.

Eelarveline rahaeraldus summas 2,5 miljonit eurot tehti ERRile aasta lõpus ja see on mõeldud programmi tootmiseks sügisest kuni aasta lõpuni.

Lutsu sõnul käivad praegu tööpealkirja ETV3 all ERRi juhatusega arutelud, milline valitsusele esitatud kolmest tegevuskavast programmi tootmisel aluseks võtta.

"Kui saame saatekava kokku, siis oskame ka öelda, kui suur saab olema meeskond ja kuidas jaguneb programm originaalsaadete, produktsiooni ja hangete vahel," kõneles Luts. "Kui tahame pakkuda originaalsaateid, siis ERR oma praeguse venekeelse meeskonnaga hakkama ei saa, aga ma ei usu, et inimeste leidmine probleemiks kujuneb."

Pikemalt ei julge Luts programmist praegu rääkida, sest kriitikat ja kahtlusi on tema sõnul nii palju õhku visatud, et sõnadega ei jõua sellele vastata, vaid tuleb tegudega tõestada. "Mina enam lubadusi anda ei taha," lausus ta vaid.

Aasta varem sai Janek Lutsust ETV «Terevisiooni» vastutav toimetaja. Luts oli aastatel 2000–2003 Tartu Raadio juhatuse esimees ja 2003–2011 Kuku Raadio peatoimetaja. Eesti Ekspressi peatoimetajana töötas ta aastatel 2011-2013.