Keskses rollis presidendi turvamisel on tema ustavaim ihukaitsja, presidendi valvemeeskonna endine juht Viktor Zolotov. Räägitakse, et ta kaitseb presidenti lõpuni ja tulistab selleks kas või kaasmaalasi, vahendab Ilta-Sanomat.

Salapärase tegelasena püsinud Zolotov on Putini endine kolleeg KGB-st ja juudopartner, kes arvatakse kuuluvat presidendi lähimasse siseringi.

Zolotov oli pikka aega Putini valveteenistuse juht Kremlis. Mais nimetas Putin ta siseministri esimeseks asetäitjaks ja sisevägede ülemaks.

„Vladimir Putin kardab atentaati ja mürgitamist – ta valib oma autojuhtideks, koristajateks, kokkadeks jne vaid mehi, sest ta ei usalda naisi. Kogu toit tuleb serveerida plastiknõudes, millele on kirjatatud toitu degusteerinud isiku nimi ja maitsmise aeg,“ kirjutas Novoje Vremja.

Putini toidumaitsjatest rääkis ka Brisbane'i Hiltoni hotelli töötaja.

„Valmistasime toitu oma köögis, kust see viidi talle restorani või kus iganes ta tahtis süüa, ja seal maitses keegi kõigepealt toitu, et teha kindlaks, et seda polnud mürgitatud või sellega midagi muud tehtud sel ajal, kui seda valmistati ja lauda toodi,“ rääkis hotelli töötaja News.com.au-le.