Kaljuveer rääkis LP-le antud intervjuus, et tema jaoks joonistusid tänavu kevadel ERR-ist lahkudes väga selgelt välja need, et kes armastavad oma tööd ja hoolivad kvaliteetsest spordiajakirjandusest ja kes tahavad töötada organisatsioonis, kus valitseb ajakirjandusvabadus ning on kindlad põhimõtted.

"Lihtsalt kokku võttes: elus on põhimõtted, mille eest tuleb seista ja võidelda sirge seljaga. Olles aus iseenda ja oma töö vastu. Usun, et me kõik tahame vaba sõltumatut ringhäälingut, mitte käsutäitmist. Kuid selle nimel ma aprillini võitlesingi. Jah, see oli võitlus, kuid mina seda ei alustanud. Ja aprillis ei olnud selleks enam õige aeg, oli juba liiga hilja," rääkis Kaljuveer oma ERRist lahkumise tagamaid selgitades.

"Miks aga poliitilise juhtimisstiiliga Margus Allikmaa ametisse jäeti, on minu jaoks siiani arusaamatu. Tean päris kindlalt, et ringhäälingu nõukogus ei tehtud ausalt otsuseid, sest viimasel hetkel otsustas keegi n-ö üle hüpata, et enese nahka ja pehmet kohta päästa.

Omal moel on mul Allikmaast kahju, sest ta süda ei kuulu ERR-ile ja ta juhib asutust, kus teda keegi väga ei austa. Teda ei hinnata kui juhti. Talle tuleb au anda, et ta kõike seda teades suudab oma töötajatele otsa vaadata ja endiselt naeratada. Pärast sellist skandaali, kui saadi aru, et juht ajab võõrast ja mitte maja asja. Soovin talle edu, loodan, et ta sai karmi õppetunni ja mõistab tegelikult, et nii ei tehta," lisas Kaljuveer.

Seda, mida armastatud spordiajarkijanik edasi tegema hakkab, ei osanud Kaljuveer veel öelda ning lisas, et variante on mitu.

"Tööpakkumisi on nii ERR-i kui ka EBU suunalt. Ma ei saa kõike praegu avaldada, kuid mul on liialdamata väga palju huvitavaid ettepanekuid nende kuude jooksul tehtud. Miks ma aga veel tööl ei ole… Elul olid siin vahepeal oma plaanid," rääkis Kaljuveer.