Riigipea kohtus Narvas linna juhtidega, külastas Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) Narva stuudiot, sai politseijaoskonnas ülevaate politsei ja piirivalve valdkonna tegevusest Euroopa Liidu piirialal ning andis Hermanni linnuses enam kui poolesajale noorele Eesti kodanikule kodakondsustunnistused.

President Ilves saab nii Jõhvis kui ka Narvas ülevaate ettevalmistusest Eesti Vabariigi 97. aastapäeva tähistamisest, kuna just Narvas toimub 24. veebruaril 2015 erilise pidulikkusega riigilipu heiskamine ja seejärel Peetri platsil kaitseväe paraad ning Jõhvi kontserdimajas iseseisvuspäeva kontsert ja vastuvõtt.

Ida-Virumaale külastas riigipea Eesti kaitseväe väljaõppekeskust Tapal, et tutvuda seal asuvate Ameerika Ühendriikide sõdurite väljaõppega.

Eile kohtus president Jõhvis maakonna ja sealse valla esindajatega, külastas AS Maag Piimatööstus Jõhvi tootmishoonet, kohtus Jõhvi kui maakonnakeskuse arvamusliidritega ning Ida-Viru ettevõtjate ja riigiametnikega, vahendas Vabariigi Presidendi Kantselei avalike suhete osakond.