„Me astusime arutelul Ukraina teemal tähtsa sammu... Peame tähtsaks Venemaa lülitamist rahvusvaheliste probleemide lahendamisse,“ ütles Renzi pärast Euroopa riigijuhtide ning Ukraina ja Venemaa presidentide Petro Porošenko ja Vladimir Putini kohtumist reede hommikul, vahendab Interfax.

Renzi väljendas lootust, et kogunenud riigijuhtidel avaneb võimalus kaasata Venemaa olukorra lahendamisse Ukrainas.

Renzi sõnul rõhutasid hommikusest kohtumisest osavõtnud Minski kokkulepetest täieliku kinnipidamise vajadust.

„Samuti märgime vajadust kontrollida piiri Ukraina ja Venemaa vahel, millest rääkis François Hollande. Seda piiri peavad valvama ka droonid ning selles võivad abistada Saksamaa, Prantsusmaa ja Itaalia. See aitab Ukrainal ja Venemaal kontrollida riikidevahelist piiri,“ ütles Renzi.

Itaalia peaminister rõhutas, et hindab kohtumist Milanos positiivseks Minski kokkulepete efektiivse elluviimise ja kriisi rahumeelse lahendamise seisukohalt.

Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso väljendas lootust, et Minskis saavutatud kokkulepetest peetakse ka tulevikus kinni ning see võimaldab rahuni jõuda. „Üldiselt oli arutelu väga otsekohene ja avatud. Ja ma olen veendunud, et ei ole selliseid probleeme, mida Euroopa Liit ei suudaks lahendada,“ ütles Barroso.