„Ester Tuiksoo ei hakka tegema Tallinna linnavalitsuses tööd. Tallinna linnavalitsuses on meil inimesed, kes töötavad iga päev, Tuiksoo nende hulka ei kuulu. Küll aga on linnavalitsusel sihtasutused, mittetulundusühingud, aktsiaseltsid...“ kommenteeris Sarapuu väiteid, mille kohaselt on Tuiksood linnavalitsuses viimasel ajal töötamas nähtud.

Ehkki Sarapuu kinnitusel ei ole Tuiksoo tõesti otseselt linnavalitsuse palgal – miski, mis oleks kohtulikult karistatud endisele rahvasaadikule juba seadusest tulenevalt võimatu -, töötab ta siiski linna heaks ja linna ruumides.

„Selles sihtasutuses, kus valmistatakse ette materjalid meie ühistupanga loomiseks ja valmistatakse erinevaid analüüse – sellega tõesti tegeleb Ester Tuiksoo,“ kinnitas Sarapuu.

Seda, kui kauaks Ester Tuiksoo antud sihtasutusse tööle jääb ning mis plaanid on Tallinnal temaga pärast seda, kui ühistupanga ettevalmistustööd on lõppenud, Sarapuu veel öelda ei osanud.

„Siin peab vaatama, igas sihtasutuses on oma nõukogu ja oma juhatus, eks siis sihtasutus ise otsustab. Linnavalitsuse liikmed sekkuvad sihtasutuste ja aktsiaseltside tegevusse nii palju, kui parajasti peab seda tegema,“ kommenteeris Sarapuu.

Ka ei olnud Sarapuul andmeid selle kohta, kui kaua Tuiksoo linnavalitsuse ruumides praeguseks töötanud on, ent tema hinnangul võib selle perioodi pikkuseks olla umbes nädal kuni kolm.

Tänavu juulis mõisteti Ester Tuiksoo riigikohtus süüdi maadevahetuse kriminaalasjas pistise võtmises ja andmises pärast seda, kui kohtunik Valeri Lõõnik ta Harju maakohtus õigeks oli mõistnud.

Ka Tuiksoo õigeks mõistnud Lõõnik töötab esmaspäevast alates endise riigikogu liikmega samades ruumides: nimelt on linn võtnud Lõõniku enda palgale Edgar Savisaare õigusnõunikuna. Ka on Lõõnik vastne Keskerakonna liige.