„Me aitame Minski kokkulepete täitmise protsessile kaasa mitte sellepärast, et meievastased sanktsioonid tühistataks – see on nende probleem, kes need kehtestasid. Me teeme seda, mida teeme, selleks, et aidata võimalikult kiiresti normaliseerida olukorda Ukrainas, eelkõige Ukraina kaguosas. See on meie rahvuslikes huvides, et seal hakkaks kehtima rahu, et seal alustataks lõpuks juba aasta algul lubatud poliitilist protsessi kõigi regioonide ja poliitiliste jõudude osavõtul, protsessi, mis peab võimaldama rahvusliku üksmeele tekkimise,“ ütles Lavrov RIA Novosti vahendusel.

Veel ütles Lavrov, et Moskva püüdleb selle poole, et rahvusvaheline kogukond mõistaks hukka igasugused katsed kukutada riikides võimul olijaid väljastpoolt.

„Me suhtume äärmiselt negatiivselt katsetesse vahetada võimulolijaid suveräänsetes riikides mingite väliste tegevuste realiseerimise teel, see puudutab Venezuelat, Kuubat, Venemaad, Hiinat ja ükskõik millist teist riiki, sealhulgas Euroopa Liidu riike. Katsed sekkuda siseasjadesse, püüda kasutada mingeid instrumente selleks, et olukorda „kuumaks ajada“, tekitada pingeid, on õigusvastased. Need ei vasta riikide kohustustele rahvusvahelise õiguse ees. Me suhtume neisse eitavalt ja püüdleme selle poole, et rahvusvaheline kogukond mõistaks sellised katsed hukka ja kutsuks üles neist igaveseks loobuma,“ ütles Lavrov.