„Minu isiklik hinnang on, et me oleme umbes 3000 juures,“ ütles De Kerchove vastuseks AFP küsimusele, kui palju eurooplasi on äärmuslastega ühinenud. Juunis hindas ta nende arvu 2000-le. „Vool pole kuivanud ja kalifaadi väljakuulutamisel on olnud sellele ilmselt mõju.“

Euroopa võitlejad tulevad De Kerchove sõnul Süüriasse peamiselt Prantsusmaalt, Suurbritanniast, Saksamaalt, Belgiast, Hollandist, Rootsist ja Taanist ning vähemal määral ka Hispaaniast, Itaaliast, Iirimaalt ja nüüd ka Austriast.

„Isegi sellisel riigil nagu Austria on nüüd minu arvates välisvõitlejaid, millest ma polnud varem teadlik,“ lisas De Kerchove.

De Kerchove hinnangul on 20-30 protsenti võitlejatest nüüdseks kodumaale tagasi pöördunud. Mõned on naasnud tavaellu, teised aga kannatavad posttraumaatilise stressihäire all. Mõned on aga radikaliseerunud ja ohtlikud.

De Kerchove sõnul esitavad Euroopa Liidu riigid võitlejatele süüdistuse, kui neil on tõendeid, et nad on ühinenud radikaalse organisatsiooniga, ning jälgivad diskreetselt neid, kelle kohta tõendeid ei ole.