Kõik puhkused 11. õhudessantbrigaadi kasarmutes Schaarsbergenis ja Assenis on tühistatud. Samuti tuuakse Malist Gaost tagasi komandovägede korpuse (KCT) eriüksuslased ja saadetakse Ukraina Donetski oblastisse. Üksused asuvad transpordilennukitega KDC-10 ja C-130 Hercules teele Eindhoveni lennubaasist, kirjutab De Telegraaf.

Ka Austraalia teeb De Telegraafi teatel kaasa. Juba neljapäeval sai teatavaks, et Euroopasse on lennutatud Austraalia üksuse nimega Special Air Service Regiment (SASR) esimene eskadrill. Austraalia eliitüksuslased lendavad Ukrainasse Suubritannia eriüksuse SAS baasist Herefordist.

Hollandi ja Austraalia sõduritel on äärmiselt riskantne ülesanne tagada umbes 12 ruutkilomeetri suuruse allakukkumispaiga turvalisus. Suur küsimärk on see, kuidas reageerib Venemaa president Vladimir Putin välismaa üksustele nii lähedal Venemaa piirile, kirjutab De Telegraaf.

Hollandi sõjaväelased, kes Ukrainasse saadetakse, kuuluvad riigi parimate hulka. Jutt käib punastest ja rohelistest barettidest, kes on aastaid teeninud Lõuna-Afganistanis Uruzganis ja ka seal kokku puutunud austraallastega.

Et Holland nii tõsiselt panustab, NATO peakorteris Brüsselis sel nädalal ei oodatud, kirjutab De Telegraaf. Kiievi võimud andsid aga varem operatsioonile rohelise tule.

Dessantbrigaadi jalaväelased hakkavad patrullima ümber lennuki allakukkumispaiga. KCT eriüksuslased tegelevad luurega, et neutraliseerida separatistide võimalikud rünnakud.

Kas Holland saadab Ukrainasse ka suured helikopterid CH-47 Chinook, pole selge. Pärast dramaatilisi sündmusi Srebrenicas 19 aastat tagasi nõuab valitsus, et Hollandi vägedel oleks selge väljumisstrateegia. Selleks tunduvad Chinookid asendamatud olevat.