Noortevahetus toimub igal aastal kordamööda ühe Balti riigiga ja tänavu Eestiga. Septembris tulevad Jaapani noored Eestisse ning oktoobris külastavad Eesti noored omakorda Jaapanit.

„Praktika näitab, et noortevahetuses osalenud säilitavad selle riigiga tihedad sidemed ning edendavad riikidevahelist koostööd ka edaspidi – kas siis teaduse, kultuuri või ettevõtluse vallas,“ ütles kohtumisel haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.

Jaapani-Eesti noortevahetuse programmi Eesti koordinaator on Eesti Noorsootöö Keskus (ENTK). Jaapanis koordineerib seda Rahvusvaheline Noortevahetuse Keskus (CENTERYE). Noortevahetuse eesmärk on toetada Jaapani ja programmis osalevate riikide noorte vahelise sõpruse ja mõistmise kujunemist, kultuuridevahelist õppimist ning rahvusvahelist koostööd. Noortel on võimalus tutvuda erinevate kultuuridega ja ühiskondadega. Noortevahetusel osalejad külastavad mitmeid organisatsioone ja osalevad arutelugruppides.

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski viibib Jaapanis Tokyos visiidil reedeni ja osaleb OECD riikide haridusministrite mitteametlikul kohtumisel, kus esitletakse õpetajauuringu TALIS 2013 tulemusi. Samuti kohtub minister Jaapani haridus-, kultuuri-, spordi-, teadus- ja tehnoloogiaministriga ning Jaapani Teaduse Edendamise Ühingu presidendiga.