Kultuurikatla rekonstrueerimine on EASi kommunikatsioonijuht Karina Loi sõnul väga suuremahuline projekt, mille osaline rahastus tuleb EASi kaudu Euroopa Liidu struktuurifondidest. EAS on olnud Kultuurikatlale aktiivseks partneriks ja koostöös Kultuurikatelt rahastava Tallinna linnaga otsinud parimaid lahendusi projekti eesmärgipäraseks lõpetamiseks.

Kuna struktuuritoetuste rahastusperiood lõpeb järgmise aasta lõpus ning ehituse tempo on olnud viimasel poolel aastal planeeritust aeglasem, on EASi esindajad kohtunud nii linna kui sihtasutusega, et arutada, kas ja kuidas Kultuurikatel õigeks ajaks valmis saada.

EAS on tuvastanud projektis teatavaid puuduseid, kuid enne kaalutletud otsuse tegemist ei ole võimalik neid lähemalt kommenteerida.

"Samas on puudustest märksa olulisem Tallinna linna rahaline panus Kultuurikatla valmimisse. EASi peamine ootus on, et linn leiaks vajaliku omapoolse panuse võimalikult kiiresti, et ehitustempot kiirendada ja objekt valmis saada," teatas Loi.

EPL kirjutas täna, et Kultuurikatlale võib vaja olla veel kuus miljonit eurot, mis tuleb leida lähiajal.

Raepress kommenteeris täna, et Kultuurikatla valmisehitamiseks vajalikud vahendid on plaanis taotleda 2014. aasta lisaeelarvest ning 2015. aasta eelarvest.