Briti välisminister William Hague ütles, et vägivald Kiievis on täiesti lubamatu ja põhjendamatu ning rõhutas: "Kõige tähtsam on aidata vägivalda lõpetada," teatab AFP BNS-i vahendusel.

Tema sõnul on rahvusvaheline üldsus Ukraina sündmustele reageerinud, "sestap arutame me sanktsioone ja meetmeid".

Poola, Saksa ja Prantsuse välisminister, kes on Kiievis terve päeva võimude ja opositsiooniga kõnelusi pidanud, saadavad Brüsseli kohtumisele ülevaate toimuvast, kuid jäävad ise Kiievisse, kus meeleavaldajate ja miilitsajõudude kokkupõrgetes on surma saanud vähemalt 60 protestijat.

Ülejäänud Euroopa Liidu välisministrid arutavad Brüsselis võimalikke sanktsioone Ukraina juhtidele, keda peetakse vägivalla eest vastutavaks.

"Minu arvates oleks lisaks sellele hea kehtestada relvaembargo, et anda selge poliitiline signaal," ütles Austria välisminister Sebastian Kurz.

AFP käsutusse jõudnud kohtumise lõppavalduse mustandis väljendatakse tõsist muret Ukraina olukorra halvenemise üle ja leitakse, et seetõttu tuleb kiiresti leppida kokku suunatud sanktsioonides inimeste vastu, kes "vastutavad vägivalla ja ülemäärase jõukasutuse eest".

Dokumendis lisatakse, et Euroopa Liit "kehtestab relvaembargo ja keelu siserepressioonideks kasutatavatele vahenditele".