„2013 oli Austraalia kõige soojem aasta alates arvepidamise algusest 1910. aastal,“ teatas meteoroloogiabüroo oma iga-aastases kliimaülevaates AFP vahendusel.

„Keskmised temperatuurid kogu Austraalias on olnud üldiselt selgelt üle keskmise alates 2012. aasta septembrist. Pikad perioodid keskmisest soojemate päevadega on olnud tavalised koos külma ilma tähelepanuväärse puudumisega,“ teatas meteoroloogiabüroo.

2012.-2013. aasta suvi oli büroo teatel Austraalias senise arvepidamise kõige soojem ning sisaldas endas pikaajalist üleriiklikku kuumalainet, mis lõppes 2013. aasta 19. jaanuril, mis oli esimene päev pärast 2012. aasta 31. detsembrit, kui temperatuur mitte kuskil riigis ei küündinud 45 kraadini Celsiuse järgi.

Kevad oli samuti senise arvepidamise kõige soojem ning talv kolmandal kohal, mis tähendab, et kogu aasta üleriiklik keskmine temperatuur oli 1,20 kraadi üle keskmise.

Meteoroloogiabüroo tõi esile ka hävitavad maastikupõlengud Tasmaanias 2013. aasta algul ning hiljem rekordliselt sooja ja kuiva talve ning varase kevade, mis kulmineerusid kõige hävitavamate põlengutega Sydney piirkonnas pärast 1968. aastat.