"Terrorirünnakule rahvarohkes kohas Volgogradi raudteejaamas paar päeva enne aasta lõppu ei ole mingit õigustust. Terroristlikes pommirünnakutes on hukkunud ja kannatanud need, kel pole mingit pistmist terroristide võimalike eesmärkidega. Ka Volgogradis hukkusid ja said viga peamiselt need, kes soovisid aastavahetuseks lähedaste juurde jõuda. Seega - tegu on ühemõtteliselt ränga kuriteoga," ütles Paet Delfile.

Juba on päeva jooksul kostnud ka küsimusi, kas Volgogradi terrorirünnaku ja rahutu Põhja-Kaukaasia taustal on Sotši olümpiamängud ikka turvalised. "Eks mängude korraldajad teevad kindlasti kõik, et see nii oleks. Samas on terroristlikud rühmitused ikka üritanud tähelepanu saada katsetega rikkuda suuri rahvusvahelisi üritusi. Enamjaolt küll ebaõnnestunult," leidis Paet.

"Vesi terroristide veskile oleks aga see, kui nende hirmus hakataks tegema mingeid olulisi otsuseid või muutusi, mida muidu ei tehtaks. See suurendaks vaid kurjategijate ambitsioone. Seega, mis puudutab eelseisvaid Sotši olümpiamänge, siis tänasest Volgogradi tragöödiast võimalike seoste tõmbamine olümpiamängudele oleks väga vale. Hirm on see, mida terroristid soovivad tekitada nii tänase rünnakuga kui kõigi muude aktsioonidega kõikjal maailmas," leidis Paet.