Kas Eesti Vabariigis toimub ministrite ametisse määramine tõesti nii lihtsalt, et kellelegi patsutatakse lihtsalt õlale ja öeldakse, et kas sa ei tahaks ministriks hakata?

Praegu otsitakse Rein Langi asemele uut kultuuriministrit ning kuna Rein Lang on reformierakondlane, siis tahetakse uut kultuuriministrt leida Reformierakonna poliitikute hulgast. Miks nii? Kultuuriministri ametikohale tuleks korraldada avalik konkurss ja kõik erakonnad ning valimisliidud võiksid esitada omalt poolt kandidaadi. Kõige sobivam kandidaat, kes tunneb antud valdkonda kõige paremini, valitakse ministriks.

Avalik konkurss ministri ametikoihale oleks antud juhul kõige õigem tegu. Reformierakond ei pea sugugi olema see üks ja ainus partei, kel on ainuõigus võimu omada. Uus Eesti Vabariigi kultuuriminister võiks tulla ka näiteks Keskerakonnast või sotsiaaldemokraatide hulgast.

Kui üks minister sunnitakse tagasi astuma, siis see tähendab, et ta ei ole oma tööd hästi teinud ning see peaks heitma halba varju ka tema parteile.