Riigikogu aseesimehe Laine Randjärve sõnul on pereinfopäev oluline ja kaunis traditsioon, millega Eesti riik oma uusi kodanikke meeles peab.

“Mul on Eesti tulevikule mõeldes julge tunne, sest iga pereinfopäevaga näen järjest enam neid vanemaid, kes oma lastele Eesti kodakondsust soovivad,” ütles Laine Randjärv, kelle kinnitusel on värsked Eesti kodanikud pärit erinevatest Eestimaa paikadest – Narvast, Sillamäelt, Kohtla-Järvelt, Läänemaalt, Harjumaalt ja Tallinnast.

Tänavuse piduliku pereinfopäevaga tähistatakse sel laupäeval ühtlasi ka 26. novembril toimuvat üleriiklikku kodanikupäeva. Üritusele on oodata üle 150 inimese, kellele Rahvusooper Estonia ooperikvartett esitab lastelaule läbi aegade, noorele Eesti kodanikele tuleb külla ka Pipi Pikksukk. Samuti saavad huvilised piiluda 100-aastase teatrimaja telgitagustesse. Kokkutulnutele kõneldakse vabas vormis ka Eesti kodakondsusest ja lastevanematele tutvustatakse Eesti kodanikuks saamise praktilisi samme.

Pereinfopäev on osa Euroopa Kolmandate Riikide Kodanike Integreerimise Fondi, Kultuuriministeeriumi ning Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed poolt ellu kutsutud ja toetatud teavitusprojektist „Infoürituste korraldamine kodakondsuse taotlemise võimalustest”.