"Kui tekivad sellised olukorrad, siis eriti ei mõtle, mis toimub. Tegutsesin spontaanselt - ühel hetkel olin kodus ja järgmisel hetkel juba väljas," rääkis Boriss Delfile.

Sellele, mis oleks halvema stsenaariumi korral juhtuda, Boriss enda sõnul tol hetkel ei mõelnud. "Vedas, et kurjategijad olid ilma relvadeta... Samas eks sellises olukorras ikka sekkud ja proovid aidata."

Kuritöö leidis aset möödunud aasta 2. oktoobri pärastlõunal, kui akna kaudu tungiti Tartus Kalda teel asuvasse korterisse. "Olin vanemate juures elutoas ning kuulsin ühel hetkel imelikke hääli. Vaatasin aknast välja ja nägin, et naaberkorteri juures on kaks tundmatut meest. Kui üks neist hakkas kummikindad kätte panema, sain aru, et midagi on valesti," kirjeldas Boriss sündmusi.

Varaste tabamisele aitas kaasa ka noormehe ema, kes poja juhendamisel helistas esmast politseisse ning andis seejärel naabrite juures uksekella. Seda selleks, et vargad lahkuksid just rõdu kaudu, kus neid ootas ees Boriss.

"Keskendusin ühele mehele, tal oli kaasas sülearvuti ja taskus olid  kuldesemed, mis kukkusid maha," rääkis Boriss. Noormehe sõnul jõudis politsei kohale viie minutiga. Üks meestest pääses küll alguses põgenema, aga hiljem tabati ka tema.

Möödunud aasta 2. oktoobri pärastlõunal tungiti akna kaudu Tartus, Kalda teel asuvasse korterisse. Kahtlast tegevust märkas kõrvaltrepikojas elav Boriss, kes ei jäänud toimuvat kõrvalt vaatama. Kui kurjategijad olid korterisse sisenenud, läks Boriss rõdu alla neid ootama, paludes samal ajal oma emal esmalt politseisse helistada ja anda seejärel korteri uksekella. Nagu Borissi oli arvanud, otsustasid ehmunud vargad rõdu kaudu pageda. Seal aga tabas Boriss ühe meestest ning hoidis teda politsei saabumiseni kinni.