"Ammu on selge, et Tallinna võimuerakond juhib seda linna kui Moskva oblastit, mitte kui iseseisva riigi pealinna," kommenteeris Vaher Delfile endise keskerakondlase Tarmo Lausingu väidet eilses Eesti Ekspressis, et on organiseerinud erakonna kassasse sadade tuhandete kroonide ulatuses musta raha.

"Bütsantslik valitsemine, korruptsioon ja võimu kuritarvitamised on kahjuks igapäevased nähtused, millel lõppu ei näi tulevat," sõnas Vaher.

Uudised järjekordsest Keskerakonna rahastamisskandaalist toovad Vaheri sõnul paralleeli ka idaraha skandaaliga, mil Venemaa võimuringkondadest pärit raha kaasamiseks Keskerakonna valimiskampaaniasse olid kõik kokkulepped olemas.

"Julgeolekuoht oli ilmne ja selle aktuaalsus on siiani jätkuv. Juba paari nädala pärast on võimalik Tallinna valijatel teha sellele lõpp," lisas Vaher.

Septembri keskel Keskerakonnast lahkunud Lausing tunnistas Eesti Ekspressis, et on olnud osaline erakonna varjatus rahastamises. “See toimus pärast noortekogu juhiks olemist. Mulle anti erakonna tähtsa ametniku poolt raha. Seal oli 250 000 krooni ja ma pidin leidma annetajad.”

Lausing leidis enda lähikondlaste seast inimesed, kes olid valmis selle summa erakonna arvele kandma. Raha üleandmine ei sisaldanud Reformierakonna skandaalist tuntud portfelle, vaid raha anti väikeses kilekotis. “Võetakse must kilekott lahti ja antakse siis sealt sulle raha," selgitas Lausing Ekspressis rahastamisskeemi. Konkreetseid nimesid Lausing ei öelnud.