Manisite tänases Eesti Ekspressi artiklis sadadesse tuhandetesse kroonidesse ulatuvaid summasid, mis mustalt Keskerakonna kassasse jõudsid. Kes teile selle raha andis?
Selle raha andis erakonna inimene, kes ka ise on süsteemi ohver ja Savisaare sõltlane. Ta teeb, mida kästakse. Isiklikult sellele inimesele ma halba ei soovi ja seetõttu ei soovi ka temale tähelepanu tõmmata.

Kui palju oli neid inimesi, kes olid nõus olema "annetajad"?
Neid oli mul umbes pool tosinat. Keskerakonnas on sellega seotud palju inimesi, sest iga annetusega on seotud vähemalt 2, aga võimalik, et ka rohkem inimesi. Kokku on sellega seotud sajad inimesed keskerakonnas.

Kas teil on ka mingeid dokumente või mingit kirjalikku kinnitust, mis aitaks juhtunut tõestada?
Arusaadavalt ükski erakond mingeid dokumente sellise rahapesu kohta ei vormista. See on kõik usalduse peal ning raha antakse käest kätte lihtsalt niisama. Seetõttu valitakse selleks tööks eranditult väga ja väga usaldusväärsed inimesed. Igasugused jäljed üritatakse eos välistada.

Kas saate rahastamisega seoses öelda siiski ka mõne nime? Keskerakond poeb selle taha, et nimesid ei ole ja ei saa väiteid tõsiselt võtta.
Mind väga ei morjenda, kuhu Keskerakonna kontor praegu poeb või ennast peidab. Nad on alasti ja neil pole kusagile pugeda. Ka erakonna liikmed saavad sellest väga hästi praegu aru ja neil on häbi selle pärast, mida kontor korraldab.

Kas taolised tehingud toimuvad ka praegu erakonnas edasi?
Minu info kohaselt toimuvad need edasi, midagi ei ole muutunud.

Kas kõik sellised tehingud toimuvad Savisaare teadmisel?
Kindlasti.

Kas erakonnas tehakse ka midagi, millest Savisaar ei ole teadlik?
Neid asju, mida ta ei kontrolli, on väga vähe. Ilmselt ei kontrolli ta seda, mitu rulli vetsupaberit kulub Toom-Rüütli kontoris jms. Aga kõiki poliitilisi ja rahalisi küsimusi kontrollib ta paaniliselt. Tal on selleks oma informaatorite süsteem. Erakond on jõudnud selleni, et ka pisim eksimus, naeratus valele isikule või liigne joviaalsus näiteks Rainer Vakraga tänaval juhuslikult suheldes võib kaasa tuua erakonna esimehe pahameele, kui keegi sellest ette kannab. Edgar on kontrollifriik.

Miks on Keskerakonna liikmed juhile nii lojaalsed?
See lojaalsus on arenenud aastatega, samm sammult. Meedia on muutunud keskerakondlaste jaoks vaenlaseks, see on korporatiivne stiil. Inimesed, kes on iga päev selle sees, on sellega paraku paraku harjunud. Minul, kes ma olin viimastel aastatel passiivne partei liige, oli lihtsam välja hüpata ja kõigest ausalt rääkida. Võin kinnitada, et 2009. aastal oli olukord palju leebem ja demokraatlikum. Viimase nelja aastaga on toimunud drastiline tagasiminek erakonna sisedemokraatias.

Kas nii suur rünnak teie suunas tänases internetikommentaariumis tuli üllatusena?
Ma ei oodanud nii suurt avalikku huvi. Ju siis eestlastele on need teemad ikkagi olulised. Kommenteerimine ei tule üllatusena, tundub, et kesknoored teevad head tööd. Ja õige kah - on ju kampaania aeg. Andke tuld kesknoored, kahjuks ma täna ei saa olla koos teiega!

Milline on olnud tagasiside erakonnakaalastelt ja teistelt inimestelt?
Üldiselt on tagasiside positiivne. Need üksikud, kes kirjutavad negatiivis, neile ma vastan selgitustega ning suhtlen nendega individuaalselt. Üldiselt kõik saavad must aru, sest nad teavad, et need asjad just niimoodi käivadki nagu ma räägin.

Kas teile on erakonnast või mujalt survet avaldatud, et et ei räägiks neil teemadel ajakirjanduses?

Mõned väga lojaalsed erakonna liikmed on proovinud isiklikul tasemel mind mõjutada. Nii enne kui praegu. Ma mõistan neid ja nemad mõistavad, et see tegevus on mõttetu, sest ma olen otsustanud ja teen seda, mida ise tahan.

Miks otsustasite just nüüd tulla avalikkuse ette selle infoga? Juhtus see ju juba palju aastaid tagasi…
Ma olen püüdnud erakonnast tasakesi, samm sammult eemalduda alates 2010. aastast. Erakonnas on endiselt palju häid inimesi alles, kellele ma ei soovi halba ja kellega ma suhtlen. Mind ajendas avalikustama hetkel Keskerakonnas valitsev ebademokraatia, mis viimasel ajal on muutunud täiesti väljakannatamatuks. Selle noore inimese pärast, kelle Savisaar ära tallus, ma nüüd asju avalikustangi. Erakonna jaoks oli see köömes, noore inimese jaoks aga tragöödia, tema elu rikuti.
See oli emotsionaalne otsus, kuid nüüd see on tehtud ja teist teed mul ei ole. See on minu saatus.

Endine keskerakondlane ja Edgar Savisaare usaldusisik Tarmo Lausing rääkis ajalehele Eesti Ekspress, et ta annetas pärast 2005. aastat peale noortekogu juhi kohalt taandumist erakonnale 250 000 krooni, mille päritolu ta ei teadnud.

"See toimus pärast noortekogu juhiks olemist (Lausing juhtis noortekogu 2005. aastani). Mulle anti erakonna tähtsa ametniku poolt raha. Seal oli 250 000 krooni ja ma pidin leidma annetajad," rääkis Lausing.