Homme avatakse Ühendriikides New Yorgis ÜRO peaassamblee 68. istungjärk, kuhu presidendi kantselei kinnitusel on minemas ka president Ilves. Samas pole viimase paari nädala jooksul täpsustatud, milline on riigipea täpne tegevusplaan Ühendriikides ÜRO peaassamblee raames.

Riigipea visiidi detailid on sageli pikalt ette teada, kuid homme algava ÜRO peaassamblee osas pole Kadriorust infot tulnud. Jääb vaid oletada, et president Ilves avamisüritusel ei osale.

Kui peaassamblee avamisformaalsused kõrvale jätta, siis peaassamblee ülddebatt algab 24. septembril ehk järgmise nädala teisipäeval.

26. septembril leiab peaassamblee raames aset kõrgetasemeline kohtumine tuumarelvastuse vähendamise küsimuses ning 3-4. oktoobril toimub kõrgetasemeline dialoog rahvusvahelise migratsiooni ja arenguküsimustes.

Delfi on augusti lõpupäevist saadik üritanud president Ilvese USA visiidi kohta täpsemat teavet saada, kuid seni pole see õnnestunud. Lisaks reisiplaanidele on õhku on jäänud näiteks küsimused, kas riigipeal on lisaks ÜROga seotud üritustele kavas USAs mõni kohtumine või avalik esinemine.

President Ilves käis Ühendriikides ka augusti lõpus, kus kohtus koos Läti ja Leedu liidrite Andris Bērziņši ja Dalia Grybauskaitėga Valges Majas USA presidendi Barack Obama ja asepresident Joe Bideniga.