Nimelt oli 8. septembril ehk vanavanemate päeval eetris saated "Prillitoos" ja "Puutepunkt", kus mõlemas astus üles ka reformierakondlasest minister Taavi Rõivas. Kui saates "Puutepunkt" andis minister ligi viie minuti jooksul enda kommentaari hiljuti ka avalikkuse eest läbi käinud tippsuusataja Silja Suija ja tema puudega tütre juhtumile, siis saates "Prillitoos" näidati ligi 12 minuti jooksul Rõivast koduaias grillimas, enda perest ja tööst rääkimas ning ka enda töövõitude ja sotsiaalministri ameti üle arutamas.


Foto: ERRi saadete järelvaatamise kodulehekülg

Mäletatavasti keelas ERR aga hiljuti IRL-i linnapeakandidaadil Eerik-Niiles Krossil Maire Aunaste uues saatesarjas „Mehed räägivad armastusest“ üles astuda. Toona põhjendas ERR juhatuse liige Hanno Tomberg keeldu saateformaadist tuleneva eetriaja rohkusega. Nimelt oleks Tombergi arvates olnud Krossi saatesse laskmisel linnapeakandidaat vahetult enne KOV kajastamise korra jõustumist saanud ebaproportsionaalselt palju eetriaega ning Tomberg lisas ka, et Kross pole kindlasti mitte asendamatu saatekülaline.

Seega tekib küsimus, et kui Krossi ei lubatud eetrisse meelelahutussaates, siis miks lubati minister Rõivas eetrisse "Prillitoosi" saates, kus ta ei andnud mingisugust ekspertarvamust, vaid tutvustas enda kodu, peret ja muid tegemisi.

"Tol päeval oli tegemist vanavanemate päevaga, kuid jah, tõesti, kontsentratsioon oli ka minu arvates liiga suur ja ma ka teavitasin sellest meie elusaadete toimetajat, et minu arvates oli teda (Taavi Rõivast - toim.) natukene liiga palju. Sellist asja oleks võinud paremini ette planeerida ja jagada," ütles Tomberg Delfile nimetatud olukorda kommenteerides.

"Ma sain aru, et nad olid ilmselt tahtnud seda kõike möödunud nädalasse pressida, et saated ei jääks kohe enne aktiivset valimiste perioodi, mis hakkab ikkagi teatavasti 16. septembrist," sõnas Tomberg ja lisas, et ei pea isiklikult seda samuti heaks, et Reformierakonna ministril oli võimalus kaks korda päeva jooksul saates esineda.