Kui Anne Veski ütles end parteitu olema, siis Heidy Tamme teatas publikule rõõmuga, et ta on Keskerakonna liige. Rahvast oli saal täis ning reklaamiti ka Edgar Savisaare raamatut.

Hiljuti teatati Keskerakonna valimiskampaania kontserdist ning samas polnud teada antud Pärnus toimuva kontserdi päev. Alles 31. augusti päeval oli Facebookis üleval avaliku ürituse reklaam ja selles anti teada, et tegemist on Anne Veski kontserdiga ning õhtujuhi rollis on Heidy Tamme ja Eduard Toman.

Sai asja uurima hakatud ning mingit täpsemat infot ei osatud anda isegi Endla teatrist. Öeldi lihtsalt, et tulge kell 17.00 kohale ja siis selgub kontserdiga seonduv.

Kella 17.30 paiku olin Endlas ning uurisin asja. Noored Keskerakonna liikmed tegelesid seal rahvaga. Selgus tõsiasi, et piletid ehk tasuta kutsed olid juba ära jagatud. Jagamine oli toimunud keskerakondlaste kaudu.

Anti lootust, et ukse taha ei jää keegi. Nii ka oli.

Rahvast tervitasid Keskerakonna esimehest Tallinna linnapea Edgar Savisaar, Pärnu linnapeakandidaat Kadri Simson, Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ning saalis oli näha ka Ester Tuiksood.

Edgar Savisaar reklaamis oma raamatut ja kinkis mõned publikule.

Saalist kostus ka ühe vanaproua küsimus Edgar Savisaarele ja see kõlas selliselt, et kuidas on võimalik peale mustamist ja muud halba olla Edgar Savisaarel ikka nii rõõmus ja vahva? Mida Edgar Savisaar selle peale vastas, see ei jäänd meelde. Vanaprouale kingiti Edgar Savisaare raamat hea küsimuse eest.

Kui Anne Veski laulis oma rütmikaid tantsulaule ja poliitikast juttu ei teinud, siis Heidy Tamme rääkis Keskerakonna kiituseks päris pikalt ja teatas rõõmuga, et talgi on au olla Keskerakonna liige.

Kui Tallinna linnapea Edgar Savisaar kinkis Anne Veskile oma raamatu, siis Anne Veski ütles umbes sellised sõnad, et tema loeb ka raamatuid mittepoliitikuna.

Jälgisin ka publikut saalis ja peab ütlema, et rahvas oli kuidagi tõsise ja morni olemisega. Heidy Tamme üritas haarata küll publikut enda kätte ja palus neil laulda ning üksteisel käest kinni võtta nagu Balti ketis, aga see oli kuidagi leige. Anne Veski esinemise ajal plaksutati rohkem, aga ikkagi oli publik kuidagi tõsine. Enamus publikust olid pensionärid.