Välisminister Paeti sõnul on Eesti ja Gruusia kahepoolsetes majandussuhetes küllaga arenguruumi. „Loodame peagi sõlmida investeeringute kaitse leppe Gruusiaga, mis aitaks ka ettevõtjate kindlustunnet suurendada,“ sõnas välisminister Paet.

Batumis toimunud kohtumisel kinnitas Paet Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvilile ja parlamendi spiiker David Usupašvilile, et Eesti toetab Gruusiat suhetes Euroopa Liidu ja NATOga nii praktilise kui ka poliitilise koostöö kaudu. „Gruusial on oluline jätkata ka reformiprotsessiga,“ sõnas Paet.

„Toetame Euroopa Liidu ja Gruusia vahelise sügava ja kõikehõlmava vabakaubandusala sisaldava assotsiatsioonileppe parafeerimist ning edasiliikumist viisavabaduse tegevuskavaga,“ lisas Paet.

Paet kinnitas, et Gruusia on jätkuvalt Eesti arengukoostöö üks peamisi prioriteetriike.

Kohtumisel nii Ivanišvili kui Usupašviliga arutas Paet ka Gruusia sisepoliitilisi arenguid ning lähenevate presidendivalimistega seonduvat. „Valimiste õnnestumiseks ja ühiskonna ühtsuseks on oluline kõigi poliitiliste jõudude vastutustundlik käitumine,“ ütles välisminister Paet.

Välisminister lisas veel, et Eesti plaanib Gruusia valimistele enda vaatlejad saata.

Kohtumise lõpus avaldasid Paet ja Usupašvili heameelt Eesti ja Gruusia parlamentide vahelise tiheda koostöö üle.