President Toomas Hendrik Ilves avas täna Teaduste Akadeemias Eesti Sõprade rahvusvahelise kokkutuleku sümpoosioni "Quo vadis, Estonia?", keskendudes Eesti edusammudele infotehnoloogia valdkonnas, Eestis valitsevale internetivabadusele ning ka uue tehnoloogia ohtudele.

Osavõtjaid võõrustavad president Toomas Hendrik Ilves ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS), toimis ka kohtumine peaminister Andrus Ansipiga.

5. juulil toimuva sümpoosioni "Quo vadis, Estonia?" põhiteemaks on e-demokraatia, e-riik ja nende roll tänapäeva ühiskonnas. Esinejateks on president Toomas Hendrik Ilves, Stanfordi Ülikooli professor Dr. James S. Fishkin ja Ericssoni president ning tegevjuht Hans Vestberg.

Eesti sõprade rahvusvahelise kokkutuleku idee sündis 2010. aastal. Kokkutulekuga tänatakse ettevõtjaid, poliitikuid ja kultuuritegelasi, kelle tegevus on aidanud Eestil areneda dünaamilise majanduse ning ärksa kultuurikeskkonnaga euroopalikuks riigiks ning kellel võib olla võtmeroll Eestisse välisinvesteeringute toomisel. Sel aastal osaleb Eesti sõprade kokkutulekul üle saja ettevõtja, poliitiku ja arvamusliidri 20 riigis.