"Venemaa ja USA on teatavasti nii mõneski küsimuses eri meelt ja see väljendub ka igapäevases käitumismustris," ütles Paet Delfile.

"See on iga riigi otsustada, keda oma territooriumile lubada," lisas minister.

USA jälgimisprogrammide paljastamise eest spionaažis süüdistatav endine luuretöötaja Edward Snowden on teel Hongkongist läbi Moskva kolmandasse sihtkohta. Hongkongi valitsus kinnitas, et Snowden lahkus riigist, kirjutab BBC.

Ajalehel The South China Morning Post on andmeid, et Snowden jõuab Moskvasse pühepäeva õhtul, teatas leht "usaldusväärsetele allikatele" toetudes.

Samas pole Moskva väidetavalt Snowdeni lõplik sihtkoht. Leht viitab võimalusele, et Snowden sõidab edasi Islandile või Ecuadori.

Hiljuti kinnitas Islandi valitsus, et on saanud vahendajalt mitteametliku teate, mille alusel soovib endine USA riikliku julgeolekuameti töötaja Edward Snowden seal asüüli saada.

USA ajaloo ühe suurima jälgimis- ja infokogumisskandaali päevavalgele toonud 29-aastane endine CIA tehniline abi põgenes 20. mail Hongkongi, kus varjab end Ühendriikide amentike eest ja jätkab salajaste NSA dokumentide avalikustamist ajalehtede Guardian ja Washington Post kaudu.