„Kui selles halvas loos üldse midagi head on, siis see, et kõik on mõistnud, et erakonna sees on süsteemid ehitatud üksteise usaldusele, mitte kontrollile. Minu meelest on positiivne, et need, kes on ka teiste eest hääletanud, kahetsevad seda siiralt," ütles reformierakondlane Väino Linde erakonna nimel Delfile.

Linde lisas, et tänaseks on selge, et tulevikus selliste juhtumite ärahoidmiseks tuleb hääletused tuleb teha ID- kaardi ja/või mobiil–ID-põhiseks.

Reformierakonna häälteskandaal laienes eile veelgi, kui töörühm teatas, et tuvastas kaheksa pettusejuhtumit Võrumaal ja neli Viljandimaal.

„Reformierakonna sisehääletuse väärkasutust uuriv töörühm tuvastas Võru maakonnas kokku kaheksa pettusejuhtumit,“ sõnas töörühma juht Väino Linde Reformierakonna pressiteate kohaselt. Tema sõnul sai töörühm eile selgitused Võru maakonna arendusjuhilt, kes andis teada, et hääletas kaheksa inimese eest. Selgitused kirjeldasid ka seda, kelle eest on nende teadmata hääletatud.

Töörühma juht lisas, et töörühm avalikustab lisatuna Võru maakonna arendusjuhi seletused, analoogselt Lääne Virumaa juhtumi osas, kus erakonna juhatuses võeti seisukoht, et töörühma tulemused peaksid olema avalikud. Linde loodab, et ka Viljandi maakonnas saadakse peatselt ammendav ülevaade toimunust ja asjaosaliste selgitused avalikustatud.

Reformierakonna sisevalimiste võltsimise eest Lääne-Virumaal visati kolmapäeval Reformierakonnast välja Euroopa parlamendi saadik Kristiina Ojuland. Kuritarvitusi on praeguseks leitud ka Viljandimaalt.