lol
01.06.2013 13:36

See on kuidagi müstiline skeem :)
President. Kes on president? Kes kuulub presidendi juurde? Mis amet on president? Mis asi on Ärma talu? Oskab keegi lahti seletada? Mis ta on? Kõlab nagu eraomand. Ivese kodutalu. Nüüd on ka keegi Evelin. Evelin on ei keegi. Meil ole sellist ametit Eesti Vabariigis nagu esimene leedi. Meil on ainult president. See on korruptsioon päisel päeval kõigi silme all, millel on alla kirutatud kullast tähtedega JOKK.

mammi
01.06.2013 13:16

Viimasel ajal mõtlen küll, et milleks meile president? 21.sajandil tundub kuidagi iganenud tava. Nagu mingi isehakanud kuningas kusagil kõrgel ja kaugel. Suurbritannias ja Rootsis toovad kuningapered vähemalt turismiatraktsioonidena midagi sisse.

Huvitav, miks me sellises asjas ei võiks Soomest eeskuju võtta
01.06.2013 13:24

Jah, ka Soomes on presidendile suveresidents - Kultarannake, Muumimaa lähedal, aga see kuulub riigile. Ehk president küll kasutab seda, aga kui ametiaeg lõppeb, siis jääb kõik sinna tehtud investeeringud sinna kinnistule ja seda hakkab kasutama uus president ehk kõik mis kulutatakse, see jääb soome rahvale, sest kui vajadus peaks tulema, saab sellise kinnist alati maha müüa.

Kui peetakse vajalikuks prseidendile suveresidentsi olemust, siis see ikka võiks olla riigi oma ja kui presidendikandidaadile see kohe üldse ei meeldi, siis võib ju mitte kandideerida presidendiks. Ehk investeeringuid võiks ikka teha riigile kuuluvasse objekti, aga mitte eraomandusse. Mäletate seda evelini köögimööbli lugu - milline perenaine ei tahaks nii endale kööki saada - ehitatakse Sinu koju uhuuus köök ja siis makstakse 97 protsenti sellest riigi poolt kinni ja sina maksad ainult 3 protsenti ja oled õnnelik köögimööbli omanik.

Ja me peame sellistele inimestele veel kuni nende elulõpuni presidendipensioni maksma. Kulukad puugid. ja pole midagi parata, kui hakkad mõtlema, et kena kui sellistele nahaalsetele inimestele pikalt elupäevi ei antaks. Rahvas pole neid valinud ja rahavas ei tahaks ned ka üleval pidada.

kops üle maksa
01.06.2013 12:58

Nagu sihilikult tahetaks inimesi ärritada seal Kadriorus. On üsna ilmne, et eesmärk on ATV lõpuks tasuta omale saada (a la köögisisustus), muidu võiks teenuse sisse osta ja need paar aastakest, mis ametiaega jäänud, oleks kindlasti odavam sel viisil presidendi naise turismitalus, mida üürib presidendi kantselei, lund lükata.

Ühel päeval ilmselt näeme taluperenaise käeotsas ka kuulsat Hermes Birkinit!

Valetta
01.06.2013 13:00

Miks on vajalik riigil mingisse majja raha pumbata,kui mul midagi tallu muretsen läheb see ikka minu tasku peal. Siin riigis on üks sigadus teise otsa ja pooduid pole ka kusagil näha

Merike
01.06.2013 13:07

President saab ju palka ja ta nainegi on rahaliselt toetatud, mille eest ostku, mida nad oma kodus vajavad! Mis pagana krahmamine see riigi ja rahva arvelt kogu aeg käib?
Ja miks kõik presidendi nõunikud ja esindajad nende krabamise maaniale kaasa aitavad?
Häbi- ja autundeta rahvas.