Kõige enam on erakonna mittetoetamise eest põlu alla sattunud neljast linnajuhist parteikassase siiski panustanud Tallinna Kesklinna valitsuse vanema asetäitja Reena Tolmik.

Nimelt annetas Tolmik 2009. aasta oktoobris 1000 krooni (64 eurot - toim.), 2011. aastal kolm korda 73 eurot ning 2012. aasta lõpul 85 eurot. Seega on Tolmiku panus alates viimastest KOV valimisest olnud ligi 370 eurot. Võttes arvesse aga, et Tolmik teenis ainuüksi 2011. aastal koos lisatasudega kokku ligi 20 000 eurot, siis võib see panus partei juhtkonnale tõesti väiksena tunduda.

Peale Tolmiku on viimase nelja aasta jooksul natukene raha annetanud ka mupo juht Monica Rand, kes väikeste rahasüstidena annetas 2011. aastal kokku 212 eurot. Rand ise teenis aga mupo juhina 2011. aastal palka ligi 29 000 eurot.

Tallinna abilinnapea nõunik Johannes Merilai ning keskkonnameti juhataja Otto Popel ei ole aga viimase nelja aasta jooksul ametlikult erakonnale ei liikmemaksude ega annetuste näol sentigi andnud. Samas on Merilai kui abilinnapea nõuniku kuupalk volikogu määruse järgi vahemikus 1000-1900 eurot ning Popel teenis keskkonnaameti juhina 2011. aastal ligi 27 000 eurot.

Võlgu tuhandeid eurosid

Kuigi erakonna põhikirjas on vaid sätestatud maksumäärad riigikogu fraktsiooni liikmetele ja eurosaadikutele, siis Delfile teadaolevalt peavad kokkulepete kohaselt sõltuvalt ametikohast ka linnavalitsuse juhid maksma erakonnale 5-10 protsenti oma teenistusest.

Seega võttes arvesse, et ainuüksi 2011. aastal teenisid Tolmik, Merilai, Popel ja Rand ühtekokku ligi 100 000 eurot, siis oleks nad pidanud sellest tagasihoidlikumate arvutuste kohaselt ainuüksi tunamullu tasuma kokku vähemalt paar tuhat eurot.    

Delfi ja ka teiste Eesti meediaväljaannete käsutuses on Keskerakonna peasekretär Priit Toobali kiri partei esimees Edgar Savisaarele, kus tehakse ettepanek ametist vabastada Tallinna nelja ametkonna juhid.

Toobal juhtis tähelepanu, et vaatamata korduvatele meeldetuletustele ei ole Tallinna linnavalitsuse keskkonnameti juhataja Otto Popel, Kesklinna valitsuse vanema asetäitja Reena Tolmik, mupo juhataja Monica Rand ja Tallinna abilinnapea nõunik Johannes Merilai oma kohustusi erakonna ees täitnud ning seoses sellega tegi Toobal ettepaneku kaaluda nende ametist vabastamist.

Eile teataski linnavalitsus, et ametniku algatusel ja isikliku avalduse põhjal vabastatakse ametist alates 18. märtsist Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja Monica Rand ning keskkonnaameti juhataja Otto Popel.