„Meil on oma moraalipõhimõtted, oma ajaloolised, kultuurilised ja religioossed traditsioonid, mille järgi meie ühiskond elab. Me ei diskrimineeri kedagi, me ei taha, et diskrimineerimine toimuks ka vastassuunas, kui üks grupp kodanikke saab õiguse edendada omi, ühiskonna liikete enamikust erinevaid väärtusi, sealjuures neid lastele peale surudes,“ ütles Lavrov Vesti.ru vahendusel.

Venemaa välisminister rõhutas, et kohustust lubada homoseksualismi propagandat Venemaal ei ole ja ainus kriteerium nende küsimuste arutamiseks on universaalsete ja üleeuroopaliste institutsioonide raames võetud kohustused.

Lavrov tuletas meelde, et Nõukogude Liidus oli homoseksualism kriminaalselt karistatav tegu. „See paragrahv on Vene Föderatsiooni kriminaalkoodeksis ammu ära muudetud ning homoseksualistid võivad tegelda oma asjadega absoluutselt vabalt ja karistamatult. See on kirjas kõikide riikide kohustustes mitte lubada diskrimineerimist mingi tunnuse järgi,“ ütles Lavrov.

„Dialoogis Euroopa partneritega, kes pööravad homoseksualismi propagandale kõrgendatud emotsionaalset tähelepanu, juhime meie nende tähelepanu märksa „karjuvamatele“ juhtumitele, kui õigusi piiratakse silmnähtavalt, näiteks venekeelsete elanike kodakondsusetusele Lätis ja Eestis,“ ütles Lavrov ITAR-TASS-i vahendusel.

Balti riikide võimud rikuvad Venemaa välisministri arvates oma riikide venekeelsele elanikkonnale kodakondsust mitte andes otseselt õigust osaleda riigi poliitilises ja majanduselus. Lavrov lisas, et Läti ja Eesti võimud ei täida selles küsimuses Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni OSCE, Euroopa Nõukogu ja rassilise diskrimineerimise likvideerimise komitee soovitusi.