Austraallane Brett Martin ning tema meeskond töötasid umbes 25 meremiili Onslow rannikust eemal, kui märkasid emakese looduse põhjustatud äärmiselt haruldast nähtust. Nimelt sööstis nende poole justkui maailmalõppu meenutav punane hiidpilv, vahendab kohalik portaal TheWest.com.

"Me olime just enne päikeseloojangut paadiga ranniku lähedal sõitmas, kui märkasime kauguses imelikku tormi, mis kogus end. See kasvas järjest kiiremini ja kiiremini ja selle kiirus kasvas lõpuks kahe minutiga umbes 40-sõlmeliseks," ütles imelist nähtus filminud Martin portaalile.

Tegemist oli nimelt liivatormi põhjustatud pilvega, kus tuul oli tõstnud punakad peened liivaterad rannikult üles ning keerutas neid oma õhuvooludes. Samal ajal oli liivapilve kohal aga möllamas vihmapilv, mis muutis nähtuse veelgi kurjakuulutavamaks. "Seal ei olnud äikest, aga sadas palju vihma," lisas Martin.

Kohaliku meteoroloogi Austen Watkinsi sõnul põhjustasid nähtuse tuul ja vihm üheskoos. Nimelt oli tuul korjanud rannikult üles liiva ja tolmu ning vihm sundis selle nüüd tagasi maapinnale.

Meteoroloog lisas, et nemad märkasid tormi õhtul kohaliku aja järgi kella poole kaheksa ajal ning mehe sõnul on sellisel aastaajal liivatormid piirkonnas tavalised nähtused.