"Tallinna TV ei edastanud presidendi kõnet seepärast, et presidendi kantselei pole Tallinna TV poole pöördunud ega soovinud, et Tallinna TV tema kõnet edastaks," ütles Lepp Delfile.

Lepp meenutab veel, et 1998. aastal pöördus tema kui toonase ETV peadirektori poole president Meri ja avaldas soovi oma uusaastakõne pidada 1. jaanuaril, mitte 31. detsembri öösel. "Selle põhjuseks tõi ta hilise aja, mil paljudel inimestel on kõrgendatud peomeeleolu," ütles Lepp.

Üleriigilise vabaleviga telekanalitest ei näidanud vana aasta viimastel minutitel president Toomas Hendrik Ilvese uusaastapöördumist ainsana Tallinna televisioon. Presidendi uusaastatervituse edastasid ETV, ETV2, Kanal 2, TV3 ja PBK.

Ilves salvestas oma uusaastapöördumise tänavu Kadriorus presidendi kantselei ruumides. Ilves salvestas ka mullu, 2010., 2009. ja 2008. aastal oma uusaastapöördumise Kadriorus. 2007. aastal salvestas ETV Ilvese pöördumise Eesti Pangas, aasta varem aga presidendipaari kodutalus Viljandimaal Ärmal. Eelmine riigipea Arnold Rüütel salvestas oma uusaastapöördumised Kadrioru lossi ametikorteris kamina ees.