Eestis saab president Toomas Hendrik Ilves sõna kolme põhilise telekanali - ETV, Kanal2 ja TV3 – eetrisse kell 23.50 ning sellega poliitikute ülesastumine suuremates kanalites ka lõppeb. Ühe arvestatava erandina on Tallinna Televisioon leidnud eetriaja linnapea Edgar Savisaare uusaastaläkituseks kell 20.00.

Lätis on seevastu olukord tunduvalt mitmekesisem. Sealne riigitelevisioon LTV laseb mõlemal kanalil alates kella 23.50 eetrisse kõigepealt peaminister Valdis Dombrovskise uusaastapöördumise ning kohe selle järel president Andris Bērziņši uusaastakõne.

Telekanal LNT alustab poliitikute pöördumistega kell 23.45, mil ainsana Läti olulisematest telekanalitest lastakse eetrisse ka Riia linnapea Nils Ušakovsi uusaastatervitus. Pärast seda saavad sõna peaminister ja president.

Läti TV3 pakub vaatajatele vaid president Bērziņši uusaastakõnet kell 23.50.

Venemaal on pea kõikide olulisemate kanalitega asi üsna konkreetne. Sõna saab president Vladimir Vladimirovitš Putin. Võrreldes president Ilvesega on ta märksa lühema jutuga mees – ta on omale eetriaega võtnud vaid viis minutit ehk poole vähem kui kestab meie riigipea esinemine.

Putini kõnet saab jälgida näiteks PBK ja Rossiya telekanalitelt, mis on vabalt ka Eesti kaabellevis saadaval. Kremlis algab saluut Eesti aja järgi kell 22 ja Putini kõne on eetris viis minutit enne seda.
Soomes jääb televaataja aasta viimasel õhtul üldse ilma igasuguse riigivanemate jututa. Ei era ega avalikud telekanalid ei näita täna õhtul ühtegi poliitikut kõnet pidamas.

Põhjanaabrite president Sauli Väinämö Niinistö tervitab rahvast uue aasta puhul alles homme kell 12 YLE1 eetris.