"Läheb aina hullemaks," ütles Sepp, selgitades, et jäätunud kustutusvesi hakkab nüüd soojemaks minevate ilmadega sulama ja paneelide vahelt sisse voolama. "Töörütm on mõneks ajaks päris häiritud," nentis Kultuurikatla juht Sepp, kelle sõnul kolitakse loodetavasti peagi ajutisele pinnale.

"Tõenäoliselt kolime osa tehnikast ja dokumentidest juba ära teise kontori otsa, kus laes kahjustusi pole," kommenteeris Sepp. Kindlustusfirma esindajaga kohtuvad ühistu esindajad Sepa sõnul homme, et siis ka sihtasutuse ruumid üle vaadata ja otsustada, kuidas remonttöödega algust teha.

Vett voolab mööda lage ja seinu jätkuvalt, kuid kahjustusi vähendada saab vaid põrandat kattes, ämbreid pannes ja kergesti riknevaid esemeid nihutades, kuna elektrit ei ole. Kui suurte kahjustustega tegu on, Sepp öelda ei osanud, aga neljandal korrusel, kus kahjustused kõige suuremad, on korterid.

"Küll meie asenduspinna leiame ja oma töörütmi kiiresti tagasi saame, aga neljandal korrusel on korterid, kus inimesed igapäevaselt elavad, neil kodust välja kolida ja vara liigutada sellisel ajal on tunduvalt keerulisem," tundis Sepp majas elavatele inimestele kaasa.

Samas õhutas Sepp kesklinnas asuvatest kiiretest asenduspindadest talle teada andma, et sihtasutusel oleks, kus mõnda aega tööd edasi teha.