"Vaadates kaitseminister Urmas Reinsalu, kes sõda ja püssi on näinud vaid filmist, ja lugedes uudist, et Eesti saab lubada endale uue kaitsestrateegia valguses seda, et 40-41-aastased mehed ei kõlba isegi kaitseväereservi ja seda põhjusel, et nende ajateenistus möödus Nõukogude armees, siis käed langevad küljele rippu," kirjutas Sepp oma Facebooki kontol.

Samas kritiseerib ta kaunite kunstide ala meeste kaasamist kaitseväkke. "Küll aga sõltub meie väikese kodumaa kaitsevõime paarist meesbaleriinist ja teiste kaunite kunstide artisti asumisest kaitseväkke, keda on vaja kasvõi keset kontserthooaega tikutulega taga otsida," on Sepp kriitiline.

Arvestades demograafilist kõverat ja noorte meeste tervisenäitajaid, ei ole Sepa sõnul asi ikkagi vanuses. "Reservis on vist ikka 40- kuni 45-aastased täiselujõus mehed täitsa ok," leidis ta. "Kui asi oleks vanuses, siis peaks seda ka nii väljendama."

Kui asi oleks ainult vanuses, tuleks Sepa sõnul keelata ka vanemate meeste töötamise näiteks politseis või päästeametis, kus on füüsiliselt rasked ja närvesöövad ametid.

Eile uut riigikaitse arengukava tutvustanud kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terrase sõnul suureneb kava järgi muuhulgas ka ajateenistusse võtnute arv, kuid reservi arvatakse kaitseväe juhi sõnul vaid Eesti Vabariigis teeninud reservväelased ehk Nõukogude vägedes teeninuid enam reservi ei arvata.