Tallinna abilinnapea Merike Martinson avaldab hämmastust sotsiaalministri viimase kirja üle, nagu oleks Tallinna haiglate ühendamise vajadus põletavaim probleem meie riigi meditsiinisüsteemis.

„Olukorras, kus raviteenuste hinnad on Eestis aastaid korrigeerimata ning tohutus defitsiidis, kus majandusraskustega võitlevad väiksemal või suuremal määral kõik haiglad, on kahe Tallinna haigla ühendamise ettepanek tähelepanu kõrvale juhtimine olulisematelt probleemidelt. Pealegi poleks Lääne-Tallinna Keskhaiglal sisulisi majandusprobleeme, kui valitsus peaks oma kokkulepetest kinni. Ei saa ka unustada, et linnahaiglad jäid ilma ka loodetud Euroopa Liidu toetustest aktiivravi infrastruktuuri parendamiseks, mistõttu tuli mitmed Tallinna tervishoiusüsteemi kavandatud investeeringud määramata ajaks edasi lükata,“ ütles Martinson.

Tallinna tervishoiu arengute läbivaatamiseks kutsuti aasta eest kokku tervishoiuspetsialistidest koosnev eksperttöörühm, viidi läbi viis töötuba ja intervjueeriti arvamuste kogumiseks võtmeisikuid sotsiaalministeeriumist, haigekassast, linnavolikogust, linnavalitsusest ja Tallinnas tervishoiuteenust osutavatest aktsiaseltsidest ja sihtasutustest. Töörühm töötas välja ja analüüsis läbi mitmeid arengustsenaariume ja jõudis seisukohale, et haiglate ühendamise ideest tuleb vähemasti esialgu loobuda.

Tallinn alustab uue tervishoiu/haiglavõrgu arengukava koostamist, mis hakkab kehtima alates aastast 2015.