"Kuna rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa ei teinud ettepanekut kedagi Raie asemele määrata, jätkab ERR-i juhatus kolmeliikmelisena. Lisaks juhatuse esimehele Margus Allikmaale jätkavad juhatuses finantsküsimustega tegelev Joel Sarv ja sisu eest vastutav Hanno Tomberg," ütles ringhäälingunõukogu esimees Agu Uudelepp BNS-ile.

Jaak Raie saab ametist lahkudes hüvitiseks nelja kuu palga. Rahvusringhäälingu 2011. aasta palgaandmete järgi sai Jaak Raie mullu töötasu kokku 34 512 eurot.

ERR-i juhatuse esimees Margus Allikmaa esitas nõukogule ettepaneku kutsuda Jaak Raie tagasi seoses nõukogu enamuse usalduse kaotamisega. "See on peamiselt seotud rahvusringhäälingu kinnisvara arendamisega, teadupärast selle aasta kevadel seoses finantsseisuga otsustati, et Tuisu tänava arendus lõpetatakse, et uut maja sinna ehitada ei ole rahaliselt võimalik ja vahepealsed kuud tekitasid nõukogu enamuses selle tunnetuse, et Jaak Raie ei tööta piisavalt kaasa uute lahenduste otsimisel," märkis Uudelepp.

ERR-i Tallinnas Tuisu tänaval asuva krundi saatus on esialgu lahtine. "See krunt praegusel hetkel on bilansis koos kehtiva detailplaneeringuga, sellepärast, et see on ringhäälingule riigi poolt eraldatud maa," sõnas Uudelepp.

Tänavu kevadeni tegutses ERR-i juhatus viieliikmelisena. ERR-i nõukogu kinnitas mai keskel uue juhatuse koosseisu, milles oli senise viie liikme asemel neli. Uues koosseisus ei jätkanud senine juhatuse liige Tiina Kaalep. ERR-i juhatuse uue koosseisu volitused hakkasid kehtima 1. juunil ja kehtivad viis aastat.