"Üksused paiknevad Nigeerias, Marseille`s ja Peterburis, kuna nii saavad nad olla tihedalt kontaktis Eesti, Venemaa ja Nigeeria võimudega," teatas laeva omanikfirma esindaja Veronique Duhoux Delfile.

Kuna tegemist on delikaatse situatsiooniga, siis pantvangide ohutuse tõttu ei saa firma oma esindaja sõnul kommenteerida võimalikke lunarahanõudeid ega seda, mida täpsemalt meeste päästmiseks tehakse.

Küll aga viitas Duhoux faktile, et firma on sarnases situatsioonis olnud eelnevalt kahel korral Kamerunis ja Nigeerias  2008. aastal ja korra 2010. aastal. "Nende kõigi juhtumite puhul on lõpp olnud õnnelik," kinnitas Duhoux ning lubas, et firma teeb kõik endast oleneva oma töötajate kiireks ja ohutuks vabastamiseks.

Piraadid võtsid esmaspäeval Aafrikas Nigeeria rannikul pantvangi kuus Vene ning ühe Eesti kodakondsusega meremehe, teadaolevalt ei saanud ükski meremeestest röövi käigus vigastada.

16. oktoobril teavitas laevafirma Bourbon välisministeeriumi, et ettevõttele kuuluva laeva Bourbon Liberty meeskonna seitse liiget, kelle hulgas on ka üks Eesti kodanik, on Nigeeria ranniku lähistel piraatide poolt röövitud.

Laevafirma kinnitas, et seitse meeskonnaliiget - kuus venelast ja üks Eesti kodanik rööviti pardale mineku ajal Nigeri deltas. Ülejäänud üheksa meeskonnaliiget on siiani laeval, mis liigub Onne sadama suunas.

Kurjategijad viisid seitse meremeest laevalt minema, laeva ennast pantvangistajad ei kaaperdanud. Laev sõitis Luksemburgi lipu all.

Välisministeerium tegeleb küsimusega koos teiste vastavate ametiasutustega ning on ühenduses Eesti kodaniku lähedastega ja laevafirma esindajatega.