Nii tellisid näiteks riigikogu reformierakondlasest liige Kalev Lillo ja IRLi saadik Erki Nool vabariigi aastapäeval ajalehte enda aastapäeva tervituse ning lahterdasid sellega kaasnevad kulud oma esinduskuludesse. Sealjuures läksid Noole eesti-ja venekeelsed reklaamid Põhjarannikus maksma 121,50 eurot ning Lillo Harju Elus ilmunud reklaamid 105 eurot.

Lillo ise põhjendas Delfile oma reklaamiostu asjaoluga, et ta on riigikogusse valitud Harju- ja Raplamaalt ning kuna "kuluhüvitised on ette nähtud saadikutööga seotud kulutuste katmiseks, milleks on ilmselgelt ka oma valijate kõnetamine läbi maakonna infokandja", siis saadik oma sõnumi lehes maksumaksja raha eest avaldada otsustaski.

Lisaks Lillole ja Noolele esitas arve enda ajalehereklaami hüvitamiseks nii veebruaris kui juulis ka sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski. Tema tellimusel ilmus ajalehes Narvaskaja Gazeta mainitud kuudel kaks reklaami, kus saadik kutsus valijaid endaga kohtuma. Reklaamid läksid saadikule aga maksma ligi 110 eurot, mille kohta ta kantseleile hüvitamiseks ka arved esitas.

Delfile oma reklaamide tagamaid kommenteerides ütles Ossinovski, et see on osa tema ja saadik Jaak Alliku ühisest ettevõtmisest, mille raames saadikud võtavad kordamööda kord kuus kohalikus sotside kontoris vastu linnakodanikke.

"Reklaamin seda alati oma Facebooki lehel, aga arvestades, et enamik sihtrühmast ei kasuta sotsiaalvõrgustikke, peame võimalusest meie poole pöörduda teavitama ka ajalehereklaami kaudu," teatas Ossinvoski ning lisas, et nimetatud reklaamid ilmusid ja ilmuvad ka edaspidi Narvskaja Gazeta esilehel ribana.

Peale üksikute saadikute on arveid reklaami eest see aasta esitanud ka IRLi fraktsioon ühiselt. Nimelt telliti Põhjarannikus erakonna sõnumit kandev reklaam, mis ilmus väljaandes 28. veebruaril. See läks maksumaksjale maksma ligi 70 eurot. Samuti oli hüvitamiseks esitatud ka väiksemaid arveid, mille selgitusest võis välja lugeda, et tegu on küll reklaammaterjalidega, ent millistega täpsemalt, see arvest ei selgunud.

Samuti ei soostunud erakond nimetatud materjale kommenteerima ning teatas vaid Erki Noole reklaami kohta, et tervituste avaldamise finantseerimine kuluhüvitisest on riigikogu kantselei poolt aktsepteeritav, kui tervituses on ära märgitud, et tegemist on riigikogu liikme tervitusega.

Riigikogu liikme staatuse seaduse ja riigikogu kodu- ja töökorra seaduse alusel hüvitatakse riigikogu juhatuse otsusel riigikogu liikmele kuludokumentide alusel tema tööga seotud kulutused kuni 30 protsendi ulatuses liikme ametipalgast.

Sealjuures hüvitatakse riigikogulasele ka esindus- ja vastuvõtukulud, milleks on ruumide, esitlustehnika ja esindusrõivaste üüri- ja laenutuskulud, toitlustuskulud, kingitused (lilled, suveniirid, trükised jms.) ja muud kulutused valijatega kohtumiseks.

Samuti saab saadik kuluhüvitist taotleda ka väiketrükiste nagu visiit- ja kutsekaartide jaoks.