President Toomas Hendrik Ilves tegi Twitteris Moscow Timesi artiklile viidates tögava märkuse Venemaa presidendi Vladimir Putini suunas.
Nimelt kirjutas ajaleht Moscow Times, et teadlased leidsid hiljuti Siberist "elusad" mammuti rakud, mida kasutades oleks võimalik mammuteid kloonida.

Artiklile viidates postitas president Ilves oma Twitteri kontole aga inglisekeelse sõnumi: "Meanwhile, after the tiger, the amphorae and the cranes, I have a queasy feeling I know what's next. Just sayin'... ." ehk eesti keeles: "Pärast tiigrit, amforat ja kurgi, on mul ähmane tunne, et tean, mis järgmiseks tuleb. Lihtsalt mainin..."

"Selline sotsiaalmeedia diplomaatia teeb selgelt raskemaks tavadiplomaatia," ütles Lobjakas TV3 uudistele.

Kui küsida, kas Eesti ja Vene presidentide praeguse ametiaja jooksul oleks oodata nende tippkohtumist, siis vastus oleks ei, sõnas Lobjakas. "Karta oleks, et ei ole, see otsus langes täna öösel ära."

Tema sõnul kasutavad ka teised lääneriikide juhid sotsiaalmeediat, kuid seal ollakse alati poliitkorrektsed. Miks lubas Ilves endale teise riigi juhi suhtes irooniat teemal, mil pole Eestiga pistmist?

"Ma oletan, et president võib mõelda, et on olemas tema funktsioon presidendina ja siis tema eraelu eraisikuna," rääkis Lobjakas. "Ja see, mida ta eraisikuna Twitteris lubab, võiks mitte kuuluda poliitilise debati kompetentsi."

Fakt on see, et nii see ei toimi, Vene poliitikud panevad niisugused kommentaarid kindlasti kõrva taha, arvas Lobjakas.