Esimese ehitusliku sammuna on kavas alustada rannaala mänguväljaku ehitustöid, teatas sihtasutuse nõukogu esimees Rein Malsub.

Tema sõnul lõppes äsja ka teine riigihanke konkurss teemapargi hoonete ja rajatiste ehitustööde teostamiseks, kuhu esitati kolm pakkumist.

Malsub ütles, et Lottemaa eksponaatide ja atraktsioonide riigihange sujus tõrgeteta ning esimese olulise sammuna teemapargi rajamiseks algab lähiajal nende tootmine.

"Rannaalal alustame juba ka mänguväljaku ehitustöid. Kuna aga hoonete ja rajatiste ehitushankele esitatud pakkumised ületasid taas seoses ehitushindade tõusuga algselt planeeritud eelarvet, tuleb asuda otsima lisarahastuse võimalusi ja teha ka muudatusi projekti ajakavas," selgitas Malsub.

"Ootasime pakkumist, mis võimaldaks koheselt ehitustöödega alustada. Paraku on ehitushinnad tõusnud ja kõik pakkumised on oodatust kõrgemad," selgitas ta. "Seetõttu jätkame ettevalmistusi ehituse alustamiseks ja plaanime teemapargi avada 2014. aasta suvehooaja alguses."

Malsub märkis, et ehkki praeguse seisuga pole võimalik püsida algselt soovitud avamistähtajas, on sihtasutus paindlik ning teeb kõik endast oleneva teemapargi rajamiseks.

"Positiivne on see, et põhiline osa rahastusest on olemas ning muid takistusi ehitamise alustamiseks ei ole," lisas ta. SA Leiutajateküla nõukogu võttis vastu otsuse taotleda EAS-ilt projekti lõpptähtaja pikendamist, et avada Lottemaa 2014. aasta suvehooaja alguses.

SA Leiutajateküla, mis hakkab rajatavat Lottemaa teemaparki opereerima, taotles EASilt piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist 3,2 miljonit eurot toetust.

EASi positiivse toetusotsuse kõrval on olemas nii teemapargi ehitusprojekt kui ehitusluba, lisaks on sõlmitud erinevad koostöökokkulepped avaliku ja erasektori esindajatega.

Rannaala mänguväljakute rajamiseks on olemas MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu juhatuse poolt kinnitatud LEADER meetme toetusotsus. Teemapargi eksponaatide ja atraktsioonide tootmine algab kohe pärast tööjooniste valmimist.

Kogupere teemapark Lottemaa tuleb Pärnumaale Tahkuranna valda Reiu randa 12,4 hektari suurusele maa-alale. Maaomaniku, Kaitseliiduga on sõlmitud hoonestusõiguse leping 35 aastaks.

Lottemaa on Lotte autorite Janno Põldma ja Heiki Ernitsa unistuse järgi loodav originaalne kogupere teemapark, mis arvestab välismaa teemaparkide kogemusi ning pakub nii lastele kui täiskasvanutele põnevat tegevust ja mängulist kaasalöömist.

Lottemaa keskseks tegelaseks on laste armastatud koeratüdruk Lotte koos oma pere ja sõpradega, kes kõik elavad ja tegutsevad Leiutajatekülas.

Lottemaa puhul on tegemist ettevõtmisega, mis saab teoks tänu Pärnumaa omavalitsuste, riigi ja ettevõtjate ühisele panustamisele. Lottemaa on kavas avada 2014. aasta suve alguses, teemaparki hakatakse tutvustama lisaks Eestile ka välisturgudel.